Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι YouTubers

mesaralive.gr  06 December, 2018 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι YouTubers

Η τεχνολογική ανάπτυξη έχει επηρεάσει πλέον σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των ανθρώπων καθώς αλλάζουν οι περισσότερες συνήθειες, όπως αυτή της θέασης προγραμμάτων. Η άλλοτε κραταιά τηλεόραση δείχνει να χάνει όλο και περισσότερο έδαφος έναντι του διαδικτυακού streaming, ενώ το YouTube έχει κάνει πλέον ενδιαφέρον ακόμα και το άνοιγμα μιας συσκευασίας.

Τα e-sports που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος έχουν το δικό τους κοινό, με τους παίκτες που «στριμάρουν» να αποδεικνύονται αρκετά προσοδοφόροι, καθώς συγκεντρώνουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που γεμίζουν με αρκετά εκατομμύρια δολάρια τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Οι 10 κορυφαίοι YouTubers σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού Forbes κατάφεραν να κερδίσουν το 2018 181,5 εκατ. δολάρια σε μια αύξηση κερδών της τάξης του 43% σε σχέση με το 2017. Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για την συμπεριφορά τους και προσβλητικά βίντεο, όμως τίποτα δεν δείχνει να πλήττει την «αξία» των YouTubers απέναντι στους πιστούς τους φαν...

Ποιοι είναι οι 10 πιο πλούσιοι YouTubers:

Logan Paul 14,5 εκατ. δολάρια

Από τους πλέον διάσημους youtubers είδε τα κέρδη του να μειώνονται σημαντικά εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, τον Ιανουάριο του 2018 όταν και ο 23χρονος μη συναισθανόμενος ότι είχε μπροστά του το άψυχο σώμα ενός αυτόχειρα στο δάσος Αοκιγκαχάρα που είναι γνωστό και ως «το δάσος των αυτοκτονιών» τραβούσε βίντεο με απαράδεκτες εκφράσεις και κινήσεις. Tο YouTube διέκοψε τις επιχειρηματικές σχέσεις μαζί του, βάζοντας στον πάγο σχέδια για προγράμματα και αφαιρέθηκαν τα κανάλια του από το πρόγραμμα Google Preferred. Ο Logan Paul είδε το εισόδημα του να μειώνεται, αλλά όχι και οι πιστοί του ακόλουθοι που συνεχίζουν να αγοράζουν τα προϊόντα του.

PewDiePie 15,5 εκατ. δολάρια

Ακόμη ένας YouTuber που είδε να πέφτει θύμα της ίδιας του της συμπεριφοράς, καθώς το 2015 και 2016 ο Σουηδός Felix Kjellberg αποτελούσε τον πιο χρυσοπληρωμένο της αγοράς. Το 2017 ξέσπασε σκάνδαλο με ρατσιστικές εικόνες σε κάποια βίντεο του, πλήττοντας το πρεστίζ του Σουηδού με πολλές εταιρείες να απομακρύνονται από κοντά του. «Περσινά ξινά σταφύλια» θα πείτε όμως, καθώς οι διαφημιστές επέστρεψαν και πληρώνουν μέχρι 450 χιλιάδες δολάρια για ένα sponsored video από τον PewDiePie που παραμένει ο YouTuber με τους περισσότερους ακολούθους καθώς φτάνουν τα 72,5 εκατομμύρια.

Jacksepticeye 16 εκατ. δολάρια

Ο Ιρλανδός Sean McLoughlin έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο youtuber εξαιτίας των ευφάνταστων βρισιών που ξεστομίζει όταν παίζει βιντεοπαιχνίδια αποδεικνύοντας πως ακόμα και ένα αρνητικό χαρακτηριστικό του εαυτού μας μπορεί να είναι προσοδοφόρο. Μεταξύ των εταιρειών που συνεργάζεται είναι και η Disney, η οποία δεν δείχνει να ενοχλείται από το ύφος του αθυρόστομου Ιρλανδού και ανάμεσα στα σχέδια είναι ένα δικό του παιχνίδι για την πλατφόρμα Twitch, και να παίξει ένα παιχνίδι «Deadpool» παρέα με τον ηθοποιό που τον ενσαρκώνει Ράιαν Ρέινολτς.

Vanoss Gaming 17 εκατ. δολάρια

Αποτελεί την απόδειξη πως το mainstream μπορεί να συνεχίσει να φέρνει κέρδη, καθώς ο Καναδός gamer Evan Fong παίζει κυρίως Call of Duty και Assassin’s Creed με εκατομμύρια ακολούθους να παρακολουθούν τις προσπάθειές του. Η μεγάλη επιτυχία που σημειώνει στο διαδίκτυο τον οδήγησε να ξεκινήσει και μουσική καριέρα στο χιπ χοπ, όμως μέχρι στιγμής η μουσική διαδρομή δεν αποδεικνύεται το ίδια επικερδής με τα βιντεοπαιχνίδια.

Markipilier 17,5 εκατ. δολάρια

Είναι από την Χαβάη και παίζει καθημερινά όλη μέρα Playstation 4 και είναι από τους πλέον προβεβλημένους YouTuber, με τον χρόνο του να μην πηγαίνει χαμένος μπροστά από την οθόνη. Έκανε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική, και έχει υπογράψε συμφωνίες που θα του αποφέρουν επταψήφιο εισόδημα, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον Jacksepitceye μια σειρά athleisure ρούχων και αξεσουάρ για gamers.

Jeffree Star 18 εκατ. δολάρια

Αποτελεί από τους «δεινόσαυρους» της σχετικής κατηγορίας καθώς ο makeup artist είναι διάσημος από την εποχή του MySpace και πλέον είναι ένας μεγιστάνας των ειδών ομορφιάς καθώς συνίδρυσε την Jeffree Star Cosmetics που καταγράφει πωλήσεις καλλυντικών άνω των 100 εκατ. δολαρίων ετησίως. (σσ ο Jeffree Star είναι στα αριστερά της φωτογραφίας)

DanTDM 18,5 εκατ. δολάρια

Πέρσι ήταν στην κορυφή της λίστας, και είναι Βρετανός gamer που ειδικεύεται στο Minecraft που σάρωνε στις προτιμήσεις του κοινού τα προηγούμενα χρόνια. Εδώ και 6 χρόνια παίζει μπροστά στη κάμερα συγκεντρώνοντας κοινό 20 εκατομμυρίων ακολούθων που αγοράζουν τα προϊόντα του που περιλαμβάνουν ρούχα και αξεσουάρ όπως σακίδια και καπέλα.

Dude Perfect 20 εκατ, δολάρια

Μια πενταμελής ομάδα που ειδικεύεται στις πιο περίεργες και extreme απόπειρες που μπορείτε να φανταστείτε σε κάθε σπορ. Αυτοί τουλάχιστον προσπαθούν να σπρώξουν τον κόσμο στον αθλητισμό. Για παράδειγμα το βίντεο που δείχνει απίθανες βολές με μπαλάκια του πινγκ πονγκ έχει 175,5 εκατ. προβολές!

Jake Paul 21,5 εκατ. δολάρια

Οικογενειακή επιχείρηση έχουν καταντήσει το Youtube η οικογένεια Paul. Ο θορυβώδης μικρότερος αδελφός του Logan Paul κέρδισε φέτος τα περισσότερα χρήματα της καριέρας του, κυρίως χάρη στα προϊόντα που πουλάει, αλλά και τις πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια προβολές των βίντεο που ανεβάζει.

Ryan ToysReview, 22 εκατ. δολάρια

Ο Ράιαν είναι σαν όλους τους άλλους 7χρονους: του αρέσουν τα Lego, τα αυτοκινητάκια, τα τρενάκια, οτιδήποτε από την Disney... και οι 17 εκατομμύρια ακόλουθοί του, που του χάρισαν 26 δισεκατομμύρια προβολές στα βίντεο που ανεβάζουν οι γονείς του και τον δείχνουν να κάνει unboxing και να παίζει με κάθε νέο παιχνίδι που κυκλοφορεί στην αγορά. Όπως ήταν αναμενόμενο κυκλοφόρησε και δική του σειρά ρούχων και παιχνιδιών, που πωλούνται στα Walmart.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  06 December, 2018 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα