
Εντοπίστηκε στον Ομαλό
Δεν πίστευε στα μάτια του ένας βοσκός στα Λευκά Όρη όταν είδε ποια ήταν η αιτία που έβρισκε πνιγμένα τα πρόβατά του. Ένα ζώο με όλα τα χαρακτηριστικά του φουρόγατου -του εξαφανισμένου μέχρι σήμερα άγριου ζώου- βρισκόταν μέσα στο κλουβί.
Την φωτογραφία του Γιάννη Φωτάκη δημοσιεύει το zarpanews.gr.
Τις επόμενες ημέρες από την Δασική Υπηρεσία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αναμένεται να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον θρυλικό φουρόγατο!
Τι είναι ο φουρόγατος
Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο Κρητικός Αγριόγατος (Felis silvestris cretensis) ήταν για την Κρήτη ένα ζώο φάντασμα μέχρι το 1996, έως ότου δύο φοιτήτριες, μέλη Ιταλικής επιστημονικής αποστολής που μελετούσε τα σαρκοφάγα της Κρήτης, παγίδεψαν το συγκεκριμένο άτομο, σε συνεργασία με το Μουσείο.
Το ζώο κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και, αφού προσαρμόστηκε πάνω του πομπός για ραδιοτηλεμετρική παρακολούθηση, αφέθηκε ελεύθερο και παρακολουθήθηκε για τρεις μήνες.

Πηγή
zarpanews.gr
Δείτε επίσης
- Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
- Ερντογάν: «Άτοπη και δίχως νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα βήματα που κάνουμε στην άμυνα»
- Η Γερμανία σχεδιάζει εξάμηνη εθελοντική στρατιωτική θητεία, αναφέρουν πηγές
- Β. Μακεδονία:καμία αναφορά σε «μακεδονική εθνική ταυτότητα και γλώσσα» στην ευρωπαϊκή έκθεση προόδου
- Εκθαμβωτική γιορτή στη Νάπολη: Γιορτάζουν την ίδρυσή τους από τους Έλληνες - Δείτε εικόνες