Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

  10 September, 2021 ΑΡΘΡΑ
Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού θα ισχύουν από την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι θα υπόκεινται σε μια σειρά από περιορισμούς αναφορικά με την είσοδό τους σε καταστήματα εστίασης.

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι θα ισχύει για τους κλειστούς χώρους

Συγκεκριμένα:

Κλειστοί χώροι εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες): θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση

Κλειστά και ανοικτά γήπεδα: θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση. Και στις δύο περιπτώσεις θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο με την εφαρμογή Covidfree App.

Κλειστοί χώροι θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων: θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid test αντιγόνου εντός 48 ωρών.

Κλειστά γυμναστήρια: θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid test αντιγόνου εντός 48 ωρών. Τόσο τα θέατρα πάντως όσο και τα σινεμά και τα γυμναστήρια θα μπορούν να επιλέξουν να λειτουργήσουν ως αμιγείς χώροι, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες εντός 6μηνου.

Για όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης έχει δικαίωμα βάσει του νόμου να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικών τεστ που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και σε όλους τους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση.

 

  10 September, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα