Αύριο η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2020

Έρχεται το ... σούπερ φεγγάρι της χρονιάς!
Μια ακόμη υπερπανσέληνος θα υπάρξει τη Δευτέρα, καθώς η ελλειπτική τροχιά του θα φέρει το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη. Είναι η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2020 από τις τέσσερις που θα υπάρξουν συνολικά φέτος. Η επόμενη θα συμβεί στις 8 Απριλίου.
Η κοντινή πανσέληνος θα λάβει χώρα στις 19:48 ώρα Ελλάδας στις 9 Μαρτίου και θα κάνει τη Σελήνη να δείχνει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από ό,τι συνήθως.
Η πανσέληνος του Μαρτίου ήταν γνωστή στους Ινδιάνους της Αμερικής ως «πανσέληνος των σκουληκιών», επειδή αυτή την εποχή το έδαφος μαλακώνει από τις βροχές και αρχίζουν να βγαίνουν τα σκουλήκια στην επιφάνεια.
Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόσταση της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο. Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους.
Δείτε επίσης
- Αναμένεται απογοητευτική η φετινή σοδειά ελαιολάδου στη χώρα μας- Ούτε 220.000 τόνοι- οι τιμές
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα κατάθεσης 10 εγγράφων από το ΠΑΣΟΚ - Ζητούν άμεσα τη λίστα των 6.000 ΑΦΜ
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
- Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: προβληματίζουν τα πολλά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη
Σχετικά άρθρα
- Πανσέληνος Απριλίου: Απόψε θα δούμε το ροζ φεγγάρι - Πώς πήρε το όνομά του
- Η υπερπανσέληνος του Αυγούστου και τέσσερις μήνες σεληνιακών θεαμάτων
- Πανσέληνος Μαΐου: Τι είναι το Φεγγάρι των Λουλουδιών που θα απολαύσουμε στον νυχτερινό ουρανό
- Φεγγάρι του Λύκου: Έφτασε η πρώτη πανσέληνος του 2024
- Πανσέληνος: Αύριο Τρίτη το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς – Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι