Αύξηση-ρεκόρ στις λιανικές τιμές ενέργειας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

  26 February, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Αύξηση-ρεκόρ στις λιανικές τιμές ενέργειας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Αύξηση - ρεκόρ 40% κατέγραψαν οι λιανικές τιμές ενέργειας στην Ελλάδα τον μήνα Ιανουάριο του 2022, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat. Πρόκειται για το πέμπτο υψηλότερο κόστος ενέργειας που είχε η χώρα μας στην ΕΕ τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι υψηλότερες αυξήσεις από την Ελλάδα στις λιανικές τιμές ενέργειας είχαν οι παρακάτω χώρες: το Βέλγιο (67%) και η Ολλανδία (58%) κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά ενεργειακού πληθωρισμού τον Ιανουάριο του 2022, ακολουθούμενα από τη Λιθουανία (43%), την Εσθονία (41%) .

Ωστόσο στην Μάλτα δεν υπήρξε καμία αύξηση ενώ η Πορτογαλία και η Κροατία είχαν αυξήσεις πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο , 12% και οι δύο.

Το αέριο
Η τιμή του αερίου εκτοξεύθηκε σχεδόν 41% τον Ιανουάριο του 2022 . Η τιμή του ήταν αυξημένη κατά 13,5 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιανουάριο σε σχέση με τον περασμένο μήνα και σημαντικά υψηλότερη από τα καύσιμα ( μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ( βενζίνη, ντίζελ, κλπ ) που ήταν στο +26% και η ηλεκτρική ενέργεια στο +24% .

Οι τιμές της ενέργειας στην ΕΕ

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1997 " σκαρφάλωσαν" οι τιμές της ενέργειας στην ΕΕ τον μήνα Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι οι τιμές αυξήθηκαν 27%

 

  26 February, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα