Αύξηση 20% στην τουριστική κίνηση φέτος

  18 February, 2023 OIKONOMIA
Αύξηση 20% στην τουριστική κίνηση φέτος

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας θα αυξηθεί φέτος κατά 20% καθώς και ότι θα επιμηκυνθεί η σεζόν εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο όμιλος TUI με τίτλο «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination- Strategy & Implementation Plan».

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχει το πρόγραμμα αυτό » τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι με την υλοποίηση του ανοίγεται ένας νέος δρόμος και ότι ο ίδιος θα είναι στρατιώτης στην προσπάθεια αυτή. Πρόκειται για μια εμβληματική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να φέρει το νησί στη νέα εποχή, όπως  ανέφερε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και συνέχισε λέγοντας πως είναι μια ιστορική στιγμή αυτή και ότι με την υλοποίηση του η Ρόδος θα είναι ο πρώτος βιώσιμος προορισμός στον κόσμο.

Για τον βιώσιμο τουρισμό

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στον βιώσιμο τουρισμό. «Η νησιωτικότητα αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και στον βιώσιμο τουρισμό» σημείωσε.

«Η ναυαρχίδα του τουρισμού είναι η Ρόδος και οφείλουμε να την κάνουμε πιο βιώσιμο προορισμό», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που περιλαμβάνει 26 δράσεις μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων.

Tο The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου TUI και πρόεδρος του ιδρύματος TUI Care Foundation o Thomas Ellerbeck. Tο The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination είναι μια δημιουργική συνεργασία του Ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που φέρνει κοντά τους βασικούς φορείς και την τοπική κοινωνία σε έναν προορισμό, οι οποίοι θα συνδημιουργήσουν λύσεις που ουσιαστικά διαμορφώνουν και σχεδιάζουν ένα Ολιστικό Βιώσιμο Επιχειρηματικό Μοντέλο για τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

 

  18 February, 2023 OIKONOMIA