
Φωτο: e-cook.eu
Σταματήστε να κοιτάζετε την πρωινή ομελέτα με μισό μάτι και να την αντιμετωπίζετε σαν καρδιακή προσβολή σερβιρισμένη στο πιάτο κι επιλέξτε το αβγό τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα στο πρωινό σας, όπως συστήνει η Αιμιλία Βασιλοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Ο λόγος είναι ότι τα αβγά παρέχουν χολίνη στον οργανισμό, ένα συστατικό της λεκιθίνης που προφυλάσσει το συκώτι από την υπερβολική συσσώρευση λίπους.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου των Αθηνών, μάλιστα, έχουν βρει στο παρελθόν ότι όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον 310 mg βιταμίνης D που περιέχεται στα αβγά καθημερινά, σημειώνουν κατά 22% χαμηλότερο επίπεδο της C αντιδρώσας πρωτεΐνης που αποτελεί δείκτη φλεγμονής του σώματος και παράγοντα κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.
Αν έχετε υψηλές τιμές χοληστερίνης, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το πόσα αβγά μπορείτε να καταναλώνετε την εβδομάδα και εμπλουτίστε το πρωινό σας για ένα δυνατό ξεκίνημα ημέρας!
Πηγή: clickatlife.gr/msn.com
Δείτε επίσης
- «Καλούμε το Ισραήλ να αναστρέψει άμεσα την απόφαση για επιθέσεις στη Γάζα»
- Το σχέδιο Νετανιάχου για πλήρη κατάληψη της Γάζας -Εγκρίθηκε μετά από συνεδρίαση 10 ωρών
- Κίνα: Συναγερμός για τον ιό Chikungunya
- Τι σημαίνει η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – Η ιστορία πίσω από τη λύση των δύο κρατών
- Νετανιάχου: «χωρίς επιστροφή» το σχέδιο για κατάληψη ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας