Αυγό στο πρωινό και...καλή καρδιά!
Σταματήστε να κοιτάζετε την πρωινή ομελέτα με μισό μάτι και να την αντιμετωπίζετε σαν καρδιακή προσβολή σερβιρισμένη στο πιάτο κι επιλέξτε το αβγό τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα στο πρωινό σας, όπως συστήνει η Αιμιλία Βασιλοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Ο λόγος είναι ότι τα αβγά παρέχουν χολίνη στον οργανισμό, ένα συστατικό της λεκιθίνης που προφυλάσσει το συκώτι από την υπερβολική συσσώρευση λίπους.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου των Αθηνών, μάλιστα, έχουν βρει στο παρελθόν ότι όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον 310 mg βιταμίνης D που περιέχεται στα αβγά καθημερινά, σημειώνουν κατά 22% χαμηλότερο επίπεδο της C αντιδρώσας πρωτεΐνης που αποτελεί δείκτη φλεγμονής του σώματος και παράγοντα κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.
Αν έχετε υψηλές τιμές χοληστερίνης, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το πόσα αβγά μπορείτε να καταναλώνετε την εβδομάδα και εμπλουτίστε το πρωινό σας για ένα δυνατό ξεκίνημα ημέρας!
Πηγή: clickatlife.gr/msn.com
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις