Αυγενάκης: Στις Μοίρες για το Παραολυμπιακό Πανόραμα

  27 April, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αυγενάκης: Στις Μοίρες για το Παραολυμπιακό Πανόραμα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο στάδιο «Μανώλης Στεφανουδάκης», μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee, και χρυσό Παραολυμπιονίκη Giorgos Kapellakis, τον έτερο χρυσό Παραολυμπιονίκη μας, Stefanoudakis Manolis, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Γιώργος Πιτσούλης και 500 μαθήτριες και μαθητές από σχολεία της Μεσαράς.
Τα εκατοντάδες παιδιά, στο «Παραολυμπιακό Πανόραμα» που διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά, γνώρισαν από κοντά διάφορα Παραολυμπιακά αθλήματα (προσομοίωση 100μ. τυφλών, ποδόσφαιρο τυφλών, χειρήλατο ποδήλατο και καθιστές ρίψεις σφαίρας, ακοντίου και κορίνας), βίωσαν τις δυσκολίες και τον τρόπο που αγωνίζονται οι αθλητές ΑμεΑ, έκαναν κτήμα τους την έννοια της συμπερίληψης και πήραν σπουδαία διδάγματα ζωής.
Η ενίσχυση του αθλητισμού των ΑμεΑ ήταν από τις βασικές μας προτεραιότητες αυτή την 4ετία. Με αρκετές θεσμικές πρωτοβουλίες και άριστη συνεργασία με την ΕΠΕ, με τον Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών και τις Ομοσπονδίες τους, φέραμε στο προσκήνιο και αναπτύξαμε αυτό το ζωτικό κομμάτι της αθλητικής μας οικογένειας, δρομολογώντας, μάλιστα και το έργο-όραμα, με την άμεση κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα, προϋπολογισμού 36,17 εκατ. ευρώ.
Ήταν και είναι καθημερινή μας μέριμνα, με έμπρακτο τρόπο, η προσήλωση στις διαχρονικές αξίες της κοινωνικής συνοχής, της ισότητας και της προσβασιμότητας, σε όλες και όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο αθλητικό σωματείο Μεγαλόνησος, στον Σύλλογος ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης "Το Μελλον", στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τον Δήμος Φαιστού και τη Μονομετοχική Ματάλων, για το σημερινό «Παραολυμπιακό Πανόραμα».
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  27 April, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα