Αστυνομικοί «ψάχνονται» για μετάθεση από τον Ορεινό Μυλοπόταμο

  08 June, 2020 ΑΡΘΡΑ
Αστυνομικοί «ψάχνονται» για μετάθεση από τον Ορεινό Μυλοπόταμο

Με ανάμεικτα αισθήματα αποχώρησαν από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου στη διάρκεια της οποίας τέθηκε επι τάπητος το ζήτημα του «άβατου» στο Μυλοπόταμο, οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων.

Η δέσμευση του  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι θα εφαρμοστεί νέο επιχειρησιακό πλάνο με ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, όπως έγραψε το Newshub.gr, ανακούφισε εν μέρει τους αστυνομικούς του ΤΑΕ Μυλοποτάμου και του Νομού Ρεθύμνης γενικότερα, αλλά και τους δικαίωσε.

Διαχρονικά, αλλά πολύ πιο έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα από επίσημες ανακοινώσεις τους, φώναζαν για εγκατάλειψη του ΤΑΕ Μυλοποτάμου και για ανάγκη ενίσχυσης του!

Όπως έχουν τονίσει προς κάθε κατεύθυνση επανειλημμένα κινδυνεύουν καθημερινά, λόγω της έκρηξης της παραβατικής συμπεριφοράς, που οδηγεί συνεχώς σε «θερμά» επεισόδια, τα οποία εξελίσσονται σε…πιστολίδια και κάποιες φορές και σε τραγωδίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα γεγονότα σε Ανώγεια, Ζωνιανά και Λιβάδια.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του Newshub.gr το ΤΑΕ Μυλοποτάμου στελεχώνουν περίπου 25 αστυνομικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων σκέφτονται σοβαρά να ζητήσουν μετάθεση!

«Δεν είναι δυνατόν να είναι 5-6 αστυνομικοί σε Υπηρεσία για να κινητοποιούνται και να παρεμβαίνουν σε μια περιοχή, όπου τα όπλα βγαίνουν με το παραμικρό, όπως ο ορεινός Μυλοπόταμος», ανέφερε αστυνομικός χαρακτηριστικά

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναζήσουμε σκηνές του παρελθόντος, ούτε να ρισκάρουμε ζωές συναδέλφων μας!», επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, που βλέπουν τους συναδέλφους τους να εκδηλώνουν τάσεις φυγής!

Αγωνιούν όλοι

Η αγωνία για αυτά τα περιστατικά είναι έκδηλη στο υγιές κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και φυσικά στους αστυνομικούς.

 Σε ότι αφορά το κομμάτι της κοινωνίας, χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη να μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο αυτοβούλως, για να θέσει κάποια ζητήματα στον Υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από κοντά.

Έκδηλη είναι και η αγωνία των αστυνομικών, όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο

«Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, έχοντας αυξημένα αντανακλαστικά, την 19/05/2020 τοποθετήθηκε ΔΗΜΌΣΙΑ, με σχετική ανακοίνωση και επεσήμανε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα παραβατικότητας, απ' όλες τις οπτικές, χωρίς να «χαϊδεύει αυτιά» και βάζοντας «τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του».

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναζήσουμε σκηνές του παρελθόντος, ούτε να ρισκάρουμε ζωές συναδέλφων μας!

Δυστυχώς τα τελευταία επαναλαμβανόμενα αιματηρά γεγονότα, στο Μυλοπόταμο και όχι μόνο, επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας με το χειρότερο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της Ένωσής μας, την 06/06/2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, όπου τους τέθηκαν όλα τα ανωτέρω, καθώς και λοιπά πάγια αιτήματά μας.

Ο κ. Υπουργός, αφουγκραζόμενος την αγωνία μας και συμμεριζόμενος την τοποθέτηση της Ένωσής μας, δήλωσε απερίφραστα ότι: «ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να είναι ΥΠΕΡΑΝΩ του ΝΟΜΟΥ!». Επίσης εξήγγειλε και δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Ρεθύμνης με Αστυνομικό Προσωπικό, ώστε να επανδρωθούν κατάλληλα και αποτελεσματικότερα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Μυλοποτάμου Ρεθύμνης (Τ.Α.Ε. και Α.Τ. Μυλοποτάμου), οι οποίες και ενδέχεται να συστεγαστούν.

Επιπλέον, τέθηκε υπό συζήτηση η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ένα πάγιο αίτημά μας, απ’ όπου μας διαβεβαίωσαν ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε σύντομα να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την βούληση της πολιτείας και ευελπιστούμε ότι χωρίς θριαμβολογίες θα συνεχιστεί σταθερά και αταλάντευτα, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, μέχρι να απαλειφθούν οριστικά από τον τόπο μας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα, που τον εκθέτουν και τον αδικούν.

Η Ένωσή μας συμμεριζόμενη τα προβλήματα των αστυνομικών της Δ.Α. Ρεθύμνης δεν επαναπαύεται, αντιθέτως θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να απαιτεί για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους», καταλήγει η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ρεθύμνου.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν το κλίμα θα αλλάξει επί της ουσίας το επόμενο διάστημα, αλλά και τι θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης του κ. Χρυσοχοΐδη στην Κρήτη, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

newshub.gr

 

  08 June, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα