Άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας: Στόχος ήταν να πληγεί η Μονάδα στο Ηράκλειο

  04 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας: Στόχος ήταν να πληγεί η Μονάδα στο Ηράκλειο

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κρήτη με τους πιλότους των γνωστών F-16C/D Block 52+ να κινούνται σύμφωνα με το σενάριο, με στόχο να πλήξουν στοχους.

Ενας από αυτούς ηταν και η 11η ΜΚΒ (Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων) στο Ηράκλειο, η οποία ανήκει στην 350 ΠΚΒ (Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων)

Όλο το προσωπικό της 11ης ΜΚΒ συμμετείχε στην άσκηση, με στόχο την αποτροπή της επίθεσης, ενεργοποιώντας (με εικονικό τρόπο) τα οπλικά συστήματα των S300 και ΤΟR M1 που διαθέτει.

Η συνεργασία των δύο πλευρών, πιλότων και προσωπικού εδάφους κύλησε ομαλά, αποδεικνύοντας το μέγιστο βαθμό ετοιμότητας τους, αλλά και την άρτια εκπαίδευση τους. Οι πτήσεις των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν τόσο σήμερα, όσο και χθες, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Όπως έγραψε το newshub.gr σε περίοδο ειρήνης, το ζητούμενο για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας ειναι να είναι σε ετοιμότητα.
Με αυτό το στόχο, ως γνώμονα, χθες οι πιλότοι της Πτέρυγας Μάχης των Χανίων, συμμετείχαν σε νυχτερινή άσκηση που πραγματοποιήθηκε, ώστε να δοκιμαστούν τα σύγχρονα συστήματα πτήσης, τα οποία διαθέτουν τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στα πλαίσια της άσκησης, οι πιλότοι πέταξαν και πάνω από το Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να γίνουν ιδιαίτερα αντιληπτοί από τους ανυποψίαστους πολίτες.
Δεν υπάρχει όμως λογος ανησυχίας, καθώς ζητούμενο ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση των πιλότων και οχι κάποιος άλλος λόγος.
Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο ειδικά διάστημα με την Τουρκία, έχει εγείρει την ανησυχία πολλών, με αποτέλεσμα στο άκουσμα των μαχητικών αεροσκαφών, των γνωστών F-16C/D Block 52+ το μυαλό τους να πάει σε κάποια αερομαχία με τους πιλότους της τουρκικής πλευράς. 

 

newshub.gr

 

  04 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα