Aρση μέτρων: Αυτά εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι

  12 May, 2021 ΑΡΘΡΑ
Aρση μέτρων: Αυτά εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι

Ηαπελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, η κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και μετάθεση της απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 το βράδυ από τις 14 Μαΐου φαίνεται πως κλειδώνει έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων την Τετάρτη 12 Μαΐου.

Στην ηπειρωτική χώρα οι μετακινήσεις από 14 Μαΐου θα γίνονται χωρίς υποχρέωση για self test, αλλά με απλή σύσταση. Αντίθετα τα αρνητικά τεστ κορονοϊού θα είναι απαραίτητα για ταξίδια με πλοίο στα νησιά.

Οσον αφορά το λιανεμπόριο καταργούνται τα SMS στο 13032 και οι μέθοδοι click away και click in shop. Παράλληλα, το άνοιγμα των γυμναστηρίων δεν παίρνει το «πράσινο φως» προς το παρόν, αλλά μετατίθεται στις αρχές Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown θα πραγματοποιηθούν στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στις 18:00 το απόγευμα, από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο. Σημειώνεται πως στις 14 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα του Τουρισμού στη χώρα μας αλλά και πρώτο άνοιγμα της αυλαίας του Πολιτισμού.

 

  12 May, 2021 ΑΡΘΡΑ