Aρνάκι στη γάστρα με πουρέ καρότου και καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά
1 κιλό αρνί μπούτι
50ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) κρασί κόκκινο
80γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
120γρ. (2 τεμάχια) καρότα χοντροκομμένα
50γρ. σέλερι χοντροκομμένο
50ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο θυμάρι φρέσκο
λίγο δεντρολίβανο φρέσκο
250γρ. (4-5 τεμάχια) καρότα
1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
300ml (1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
50γρ. (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
200γρ. καθαρισμένα κρεμμύδια στιφάδου
50γρ. (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
50ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) βαλσαμικό ξίδι, μαύρο
30ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για το αρνί: Σοτάρετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί. Μαρινάρετε το αρνί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Κάνετε σε αυτό δύο τρύπες και προσθέτετε μέσα το σκόρδο. Τοποθετείτε το αρνί σε γάστρα μαζί με τα λαχανικά και ρίχνετε νερό, μέχρι να καλυφθούν τα 2/3. Σκεπάζετε και ψήνετε για 2 ώρες περίπου στους 180ºC αέρα.
Για τον πουρέ: Βράζετε τα καρότα και τα πολτοποιείτε. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας σε αυτόν τον πολτό καρότου και τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, προσθέτετε την Καστανή Ζάχαρη Fytro και, μόλις λιώσει, προσθέτετε το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει. Σιγοβράζετε τα κρεμμύδια, αρχικά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και, στη συνέχεια, μαγειρεύετε σε υψηλότερη, για να καραμελώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Σερβίρετε το κρέας, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ και τα κρεμμύδια.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις