Αριστείδης Λαμπράκης, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ασημίου.
Παράδοση σημαίνει σεβασμό, σημαίνει φιλότιμο, σημαίνει ταπεινότητα… όταν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία δεν μπορείς να ακολουθήσεις την παράδοση.
Είσαι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασημίου. Από πότε ασχολείσαι με τα κοινά του τόπου σου;
Κατ’ αρχήν, για μένα η λέξη πρόεδρος ισχύει μόνο στα χαρτιά, στο σύλλογό μας είμαστε όλοι το ίδιο! Στο Συμβούλιο ο λόγος μας μετράει το ίδιο, γιατί προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε και να συνεννοούμαστε απλά… και να είμαστε όλοι ισότιμοι.
Ασχολούμαι με τα κοινά του τόπου μου από το 2014, τέλη Μαΐου στις Δημοτικές εκλογές, ήμουν υποψήφιος του Τοπικού Διαμερίσματος Ασημίου και εκλέχτηκα δεύτερος στο Συμβούλιο.
Πόσο χρονών είσαι;
Είκοσι τριών.
Είσαι πρόεδρος πρώτη φορά στον Πολιτιστικό Σύλλογο ή έχεις εκλεγεί και άλλη φορά;
Είμαι πρώτη φορά πρόεδρος, μετά τις τοπικές εκλογές έγιναν και οι εκλογές του Πολιτιστικού Συλλόγου… εκλέχτηκα και τα παιδιά του Συμβουλίου αποφάσισαν και με πρότειναν για πρόεδρο.
Κάθε πόσα χρόνια ανανεώνεται η θητεία του προέδρου;
Κάθε δύο χρόνια, Μάρτιο γίνονται οι εκλογές στο σύλλογό μας.
Τι σημαίνει αυτή η θέση… και για το χωριό και για εσένα προσωπικά;
Είναι μία θέση με πολύ μεγάλη ευθύνη, ειδικά για εμένα που είμαι καινούργιος και άπειρος σε αυτά, η δυσκολία είναι ακόμη μεγαλύτερη. Κάνω και εγώ λάθη και παραλείψεις, διότι έχω και άλλες υποχρεώσεις, φοιτητικές και επαγγελματικές που δεν μου επιτρέπουν να είμαι σε όλα παρόν. Ευτυχώς όμως, όπως σας είπα και πριν, είμαστε ένα Συμβούλιο ενωμένο και προσπαθούμε, άλλος περισσότερο… άλλος λιγότερο, να μην αφήνουμε να μας ξεφύγουν οι υποχρεώσεις μας.
Πότε ιδρύθηκε ο σύλλογός σας;
Άρχισε να λειτουργεί το 1996 χωρίς καταστατικό. Μετά από τρία χρόνια, το 1999 λειτούργησε και επίσημα σαν Πολιτιστικός Σύλλογος Ασημίου.
Είναι καθαρά Πολιτιστικός Σύλλογος ή έχετε και φιλανθρωπικό έργο παράλληλα;
Είμαστε καθαρά Πολιτιστικός Σύλλογος.
Θυμάσαι ποιος ήταν ο πρώτος πρόεδρος, που στην ουσία ίδρυσε το σύλλογό σας;
Ήταν ο κ. Τίτος Ζερβάκης.
Ποιο είναι το πιο σημαντικό έργο που άφησαν οι προηγούμενοι πρόεδροι;
- Η αγορά 15 στρεμμάτων γης, για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου,
- Η αγορά Ιατρικού Εξοπλισμού, αξίας 25.000 EURO, προς χρήση του Ιατρείου Ασημίου, για την καλύτερη περίθαλψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής,
- Η αγορά πιάνου για το Δημοτικό Σχολείο,
- Η χρηματική μας συμμετοχή για την αγορά από το Γυμνάσιο Ασημίου μικροφωνικών/ μεγαφωνικών μηχανημάτων.
Ποια είναι τα άτομα που απαρτίζουν το Διοικητικό σας Συμβούλιο; Θέλεις να μας πεις τα ονόματά τους;
Πρόεδρος: Αριστείδης Λαμπράκης
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Κουμιανάκης
Γραμματέας: Τίτος Χατζάκης
Ταμίας: Αντωνία Μπίλιαρη
Μέλη: Ελένη Χατζάκη, Μιχάλης Χατζάκης, Μαρία Σφακιανάκη-Ντελάκη
Ελεγκτικό: Αθηνά Γεωργιάδη, Αγγελική Ντελάκη, Άννα Πέτκα
Μέσα σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, υπάρχουν δύο πολύ αξιόλογα μέλη, που είναι από παλιά στο σύλλογο και έχουν μεγάλη πείρα και μας βοηθάνε πολύ. Όμως, πέρα από αυτό, είναι εξαιρετικοί και πολύ καλοί άνθρωποι.
Στεγάζεστε σε δικό σας ιδιόκτητο χώρο;
Ναι, μας παραχωρήθηκε από το Δήμο Γόρτυνας ο χώρος του παλαιού Δημοτικού σχολείου, τον οποίο σκοπεύουμε να ανακαινίσουμε με δικές μας δυνάμεις και να τον αξιοποιήσουμε στην πορεία.
Οι νέοι στο Ασήμι, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοί του, αναγνωρίζουν την προσπάθειά σας; Συμμετέχουν στο σύλλογο;
Σιγά-σιγά η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται απ’ όλους τους συγχωριανούς μας, μικρούς και μεγάλους.
Βέβαια προσπαθούμε, όπως και όσο μπορούμε καλύτερα προκειμένου να συσπειρώσουμε το χωριό και «να δεθούμε» μεταξύ μας, ώστε να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία για να κάνουμε τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο όπως ήταν παλιά… βέβαια δεν σας κρύβω ότι θέλει πάρα πολύ δουλειά, αλλά βλέπω ότι σιγά-σιγά αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας και αυτό φάνηκε στην πρώτη μας εκδήλωση του «Κλείδωνα», που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των συγχωριανών μας. Το ίδιο συνέβη και στις επόμενες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε.
Όπως σας είπα κόσμος ανταποκρίνεται, δεν έχουμε παράπονο, με διστακτικά βήματα μεν, αλλά σταθερά και με αποτελεσματικότητα.
Έχετε Χρηματοδότηση από το Δήμο, την Περιφέρεια ή κάποιον άλλο φορέα, για το έργο σας;
Αισθανόμαστε υποχρέωση στην Περιφέρεια Κρήτης, γιατί μας έχει βοηθήσει πολύ στον αγώνα που κάνουμε. Είμαστε πολύ υποχρεωμένοι επίσης στους επαγγελματίες του χωριού μας και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας γιατί μας βοηθάνε και στηρίζουν τις προσπάθειές μας.
Ακόμη, είμαστε υπόχρεοι στο Δήμο Γόρτυνας για τη σημαντική στήριξη που μας προσφέρει. Δεν έχουμε παράπονο… κάθε ένας προσπαθεί να μας βοηθήσει, όσο και όπως μπορεί. Αναγνωρίζουν τον αγώνα μας, την προσπάθειά μας, και μας συνδράμουν, βήμα - βήμα κάτι καταφέρνουμε… τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.
Με τους άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Μεσαράς συνεργάζεστε; Ανταλλάσσετε εκδηλώσεις, βοηθάει ο ένας σύλλογος τον άλλο;
Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους συλλόγους της περιοχής, αλλά δεν έχουμε προχωρήσει ακόμη σε κάποιες συνεργασίες. Έχουμε συμφωνήσει όμως να βοηθάμε ο ένας σύλλογος τον άλλο στις προσπάθειες που γίνονται. Μάλιστα, σε μία εκδήλωση που σύντομα θα διοργανώσουμε, θα μας δώσουν και κάποιο επιπλέον εξοπλισμό από αυτόν που διαθέτουμε, για καλύτερο αποτέλεσμα.
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου και γίνεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ασημίου και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αστερίωνα, που είναι ο κύριος διοργανωτής της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση αυτή έχουν προσκληθεί οι καλλιτέχνες Ραλλία Χρηστίδου και Δημήτρης Μπάσης με το συγκρότημά τους.
Εισιτήρια της εκδήλωσης προ πωλούνται:
- Βιβλιοπωλείο ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ - Ασήμι
- Café RONDOS - Ασήμι
- Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ - Αρκαλοχώρι
- Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ - Ηράκλειο
- Βιβλιοπωλείο ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ - Αγία Βαρβάρα
- Βιβλιοπωλείο ΑΒΡΑΑΜ - Μοίρες
- Βιβλιοπωλείο HOBBY - Τυμπάκι
- Βιβλιοπωλείο ΑΦΡΟΔΙΤΗ – Πύργος
Προσκαλούμε όλους τους φίλους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Τι είναι παράδοση για εσένα, για το Ασήμι και για τον Πολιτιστικό του Σύλλογο;
Για μένα προσωπικά είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο όλοι πρέπει να το κοιτάζουμε με προσοχή και σεβασμό. Έχω μεγαλώσει σε μία οικογένεια που είναι μέσα στην παράδοση. Συγκεκριμένα, ο πατέρας μου ήταν λυράρης. Λεγόταν Θωμάς Λαμπράκης και ήταν αναγνωρισμένος λυράρης στην περιφέρειά μας. Ο παππούς μου, ο Άγγελος Λαμπράκης από τη μεριά του πατέρα μου ήταν και αυτός λυράρης και ο άλλος μου παππούς, από τη μεριά της μητέρας μου Αριστείδης Αγριμανάκης ήταν λαουτιέρης.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι έχω μεγάλο σεβασμό σε ότι έχει σχέση με την παράδοση.
Παράδοση σημαίνει σεβασμό, σημαίνει φιλότιμο, σημαίνει ταπεινότητα… όταν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία δεν μπορείς να ακολουθήσεις την παράδοση. Για να ακολουθήσεις την Κρητική παράδοση, πρέπει να ακολουθείς κάποιες αξίες… είτε έχεις ανατραφεί με αυτές…είτε γιατί θέλεις να ασχοληθείς με αυτήν και πρέπει να αποκτήσεις αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτά τα προτερήματα που σας ανέφερα… μόνο έτσι θα πας μπροστά σαν άνθρωπος… παρ’ όλο που στις μέρες μας χάνονται όλο και περισσότερο οι αξίες!
Οι επτά στους δέκα συμπατριώτες μας δεν ξέρουν τι θα πει φιλότιμο και σεβασμός και είναι κρίμα για εμάς τους νέους, διότι οι πιο μεγάλοι από εμάς τα είχαν αυτά τα προτερήματα! Δυστυχώς έτσι είναι … είμαι αρκετά απογοητευμένος, θεωρώ ότι έχει χαθεί το μεγαλύτερος μέρος των ανθρωπίνων σχέσεων στις μέρες μας. Υπάρχει βέβαια σωτηρία, αρκεί να δράσουμε γρήγορα… και οι νέοι και οι παλαιότεροι μαζί, διότι αν προχωρήσουμε έτσι αδιάφορα ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο του, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει μέλλον για εμάς, τη νέα γενιά!
Έχεις αδέλφια;
Έχω έναν ακόμη αδελφό, μεγαλύτερο κατά 5 χρόνια από εμένα, τον Άγγελο.
Κάνετε εκδηλώσεις που να αναβιώνουν έθιμα και παραδόσεις που υπήρχαν παλιά στον Πολιτιστικό Σύλλογο;
Όπως σας είπα και πριν είμαστε νέος σύλλογος. Έχουμε βέβαια κάποιες καθιερωμένες εκδηλώσεις, π.χ. του «Κλείδωνα» που κάναμε στις 24 και 25 Ιουνίου. Ακόμη έχουμε την γιορτή του Αγίου Τίτου, Πολιούχου του Ασημίου, που γίνεται μεγάλο γλέντι και φέτος σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ασημίου και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αστερίωνα, θα πραγματοποιήσουμε παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με τον Κώστα Σαριδάκη και το συγκρότημά του – εντός του χωριού, στο δρόμο από Ασήμι προς Στέρνες.
Πέρσι διοργανώσατε και τα πρώτα “ΣΤΑΦΥΛΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ”, με πολύ μεγάλη επιτυχία, θέλετε να μας πείτε κάποια πράγματα γι’ αυτή την εκδήλωση;
Ναι… πέρσι διοργανώσαμε για πρώτη φορά, με πολύ μεγάλη επιτυχία, τα “ΣΤΑΦΥΛΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ” με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την πολύ μεγάλη βοήθεια των επιχειρήσεων της περιοχής μας και των κατοίκων του Ασημίου. Θέλαμε να κάνουμε μια ξεχωριστή/μοναδική γιορτή για ένα κύριο προϊόν της περιοχής μας το σταφύλι, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή μας.
Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την τοπική μας κοινωνία, γιατί κύριο θέμα της - αλλά και τα προϊόντα που διαθέτουμε εκείνη την ημέρα - είναι το σταφύλι και τα παράγωγά του (μουσταλευριά, πετιμέζι, μουστοκούλουρα, σταφύλι γλυκό, ρακί, κρασί, σταφίδα, σταφιδόπιτα, σταφιδόψωμο, λουκούμια - σουτζούκια κ.λ.π.), εξ’ ου και το όνομα της εκδήλωσης.
Στόχος μας είναι να προβάλουμε στη νέα γενιά τα παραδοσιακά προϊόντα και τις ξεχασμένες γεύσεις, από το κύριο παραγωγικό προϊόν του τόπου…
Αξίζει εδώ να αναφέρω ότι, στην παραγωγή των προϊόντων που διαθέσαμε βοήθησαν πολλές νοικοκυρές του χωριού μας, οι οποίες και τα πρόσφεραν αφιλοκερδώς στους επισκέπτες.
Η χρηματοδότηση της μοναδικής αυτής εκδήλωσης στη Μεσαρά γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την αμέριστη συμπαράστασης της συγχωριανής μας κας Πόπης Δασκαλάκη, που είναι Περιφερειακή Σύμβουλος και Αντινομάρχης.
Έχετε μπει στη διαδικασία της διεκπεραίωσης εργασιών π.χ. άσπρισμα, καθαριότητα κ.λ.π., όπως κάνουν και άλλοι πολιτιστικοί ;
Δεν ασχολούμαστε με αυτές τις εργασίες αποκλειστικά. Όμως εάν μας ζητηθεί συμμετέχουμε και προσφέρουμε έργο. Βασικό πιστεύω μου είναι ότι ο Τοπικός και ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρέπει να είναι σε συνεργασία, ούτως ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για το χωριό μας.
Κάνετε κάποιες άλλες δράσεις που ασχολούνται με κοινωνικά ή άλλα θέματα, είτε αυτά είναι σεμινάρια για κάποιες κατηγορίες που ενδιαφέρουν τους κατοίκους;
Έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό για κάποιες ομιλίες εξειδικευμένων επαγγελματιών/επιστημόνων, ελπίζω στην πορεία του χρόνου να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε κάποιες από αυτές. Με την Κοινωνική Λειτουργό και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, θα διοργανώσουμε ημερίδες που θα ασχολούνται:
- Ιατρικά Θέματα
- Αλκοολισμό
- Παιδιά και Γονείς
- Ναρκωτικά κ.λ.π.
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιείτε, αποφέρουν στο σύλλογο κάποια χρήματα για τις ανάγκες του, “βάζετε” κάποιο αντίτιμο;
Κάνουμε κάποιες αφιλοκερδείς εκδηλώσεις, όπως π.χ. «την αναβίωση παλαιών παιχνιδιών», που έγινε προ ημερών σε συνεργασία με τους άλλους δύο αθλητικούς φορείς του Ασημίου, τον Αθλητικό Όμιλο Ασημίου και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αστερίωνα. Την Πρωτοχρονιά και τις Απόκριες κάνουμε επίσης εκδηλώσεις για τα παιδιά και συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Κέρδος ιδιαίτερο από τις εκδηλώσεις μας δεν υπάρχει… είναι πολύ δύσκολη η εποχή και ο κόσμος δεν ευκολύνεται οικονομικά.
Πως τα βγάζετε πέρα, κάνετε λαχειοφόρους αγορές, για να βγάλετε κάποια χρήματα.
Βεβαίως, κάπως πρέπει να συντηρήσουμε το σύλλογο.
Πείτε μας κάποιες από τις σημαντικές δράσεις ή εκδηλώσεις που έχει κάνει ο σύλλογός σας.
Και ο «Κλύδωνας» και τα «Σταφυλομπερδέματα» ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες εκδηλώσεις. Μας προτίμησε και το χωριό, και τα γύρω από το Ασήμι χωριά, αλλά και οι Δημοτικοί φορείς. Σαν καινούργιος Δ.Σ. θεωρώ ότι τα καταφέραμε πολύ καλά… είναι ακόμη αρχή, έχουμε όμως όρεξη, σχέδια και φιλοδοξία για περισσότερα πράγματα.
Εκτός από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που μου είπες ότι διοργανώνετε, συμμετέχετε και στην προσπάθεια στήριξης των συμπολιτών σας, των αδύναμων οικονομικά συγχωριανών σας…
Δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάτι ακόμα. Έχουμε έρθει σε επαφή με το “Σύλλογο Αλληλεγγύης” και σκοπεύουμε να διοργανώσουμε κάποια πράγματα από κοινού.
Τι διαφορετικό μπορεί να περιμένει κανείς από εσάς σαν πρόεδρο, ποια θέματα θέλετε να αναδείξετε, να προβάλλετε;
Δε θέλω να δώσω ψεύτικες υποσχέσεις, εντυπωσιασμού. Κάνω ότι περνάει από το χέρι μου… ότι μπορώ! Προσπαθώ για το καλύτερο, άλλες φορές η προσπάθειά μου φτάνει… πολλές φορές όμως δεν επαρκεί, κάνουμε λάθη, εγώ μπορεί να έχω κάνει και τα πιο πολλά, αλλά όλα συγχωρούνται φαντάζομαι λόγω της απειρίας μου, προσπαθώ όμως και διορθώνω όσα πέφτουν στην αντίληψή μου. Θεωρώ ότι είμαι ειλικρινής και εργάζομαι για το καλό του τόπου μου. Βασική μας αποστολή είναι να αναδείξουμε τις αξίες του χωριού μας και την ποιότητα των κατοίκων του.
Έχει αρκετά μέλη ο σύλλογός σας;
Αρκετά, είμαστε περίπου 200 ενεργά μέλη.
Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο Ασήμι;
Η νεολαία του Ασημίου είναι στην πλειοψηφία τους παιδιά που σπουδάζουν σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Έχουμε μια νεολαία αξιόλογη που μπορεί να κοιτάξει το μέλλον με το κεφάλι ψηλά…! Ο τόπος μας προσφέρει πολύ περισσότερα σε ένα νέο, απ’ ότι οι πόλεις όπως έχουν γίνει σήμερα. Βεβαίως σε μία πόλη υπάρχουν κάποιες διέξοδοι, όπως βιβλιοθήκες, θέατρα, κ.λ.π., τα οποία δεν υπάρχουν στο χωριό μας, όμως και εδώ έχουμε τα πάντα από διασκέδαση, άλλωστε είμαστε κεφαλοχώρι και μαζεύεται πολύς κόσμος, ως εκ τούτου πολλές είναι και οι προσφερόμενες υπηρεσίες από τους επιχειρηματίες, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε. Δεν σας κρύβω ότι έχω κάνει κάποιες σκέψεις και για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, επειδή ο τόπος μας έχει να κάνει πολύ με τη γεωργία, θα ήταν πολύ εποικοδομητικό να δημιουργηθεί μία Γεωπονική Σχολή! Θέλει όμως πολύ δουλειά από τους κατοίκους μία τέτοια προσπάθεια, όμως θα μας αναβάθμιζε ποιοτικά και οικονομικά.
Τα κύρια προβλήματά μας αφορούν όλο το χωριό και όχι μόνο τους νέους. Είμαστε ένα κεφαλοχώρι 2.000 κατοίκων και δυστυχώς μας λείπουν βασικές κρατικές υπηρεσίες, όπως Δικαστήρια, Αστυνομία, Πυροσβεστική υπηρεσία, ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας, κ.λ.π.. Είναι μεγάλο σφάλμα να μην υπάρχουν αυτές οι υποδομές. Τα χρειαζόμαστε, μας είναι αναγκαία και πρέπει η πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας.
Η οικογένειά σου, πως βλέπει την ενασχόλησή σου με τα κοινά; Έχεις συμπαράσταση… βοήθεια;
Η οικογένειά μου δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς κάνω, με τι ασχολούμαι! Βεβαίως και με στηρίζουν σαν Αριστείδη σαν υιό τους, γιατί με γνωρίζουν σαν άνθρωπο. Δεν έχουν όμως το μικρόβιο να συμμετέχουν στα κοινά. Εγώ νιώθω γεμάτος ψυχικά με αυτά που ασχολούμαι και για αυτό προχωράω… Η οικογένειά μου είναι πάντα κοντά μου και όπως γνωρίζετε η οικογένεια για έναν άνθρωπο είναι το μεγαλύτερο πράγμα στη ζωή του. Τους γονείς μας πρέπει να τους τιμάμε, να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας και τα λόγια μας, να μην τους πληγώνουμε. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την οικογένειά μου και ακόμη περισσότερο υπερήφανος για τον πατέρα μου που μου άφησε ότι πολυτιμότερο μπορεί να αφήσει ένας γονιός στα παιδιά του «καθαρό κούτελο» στην κοινωνία.
Πως είναι το ταξίδι ενός νέου ανθρώπου στα κοινά του τόπου, σου αρέσει;
Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με αυτά από μικρός, με έκαιγε αυτή η επιθυμία, ξέρω ότι υπάρχει ευθύνη στα κοινά όταν ασχολείσαι, δεν γνωρίζω ποια ακριβώς και σε τι μέγεθος ακόμη, όμως ξέρω ότι υπάρχει ευθύνη και μεγάλη μάλιστα! Εμένα μου άρεσε από πολύ μικρός να ενημερώνομαι για την καθημερινότητά μου, για την πολιτική, για τα πάντα! Ήθελα να έχω πάντα μία σφαιρική γνώση των πραγμάτων που αφορούν τον κόσμο. Θα ήθελα να ασχοληθώ ακόμη και με την «ανώτερη πολιτική» στη Βουλή των Ελλήνων, αν μου δινόταν η ευκαιρία… ας πούμε, θα ήθελα να συμμετέχω στη λήψη των αποφάσεων και στη διακυβέρνηση της χώρας, μου αρέσει αυτή η διαδικασία.
Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στα νέα παιδιά του χωριού σου;
Να υπάρχει αλληλοσεβασμός, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να μην ασχολούμαστε με τα έργα του διπλανού μας, παρά μόνο εάν θέλουμε το καλό του.
Και θέλω να κάνω και μία ευχή, να έχουμε όλη την υγεία μας, οι άνθρωποι να πορεύονται βάσει της σωστής παράδοσης του τόπου μας η οποία εμπεριέχει πολλά καλά στοιχεία πολιτισμού, ήθους και υψηλών ιδανικών.
Στα νέα παιδιά του συλλόγου θέλω να πω, να τα προτρέψω στην καλή μεταξύ μας συνεργασία και στην ομαδική εργασία και προσφορά, όχι πως δεν την έχουμε, αλλά έτσι για τη γνώση και την καταγραφή της συνέντευξης.
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: Έρχεται το 2ο “South Santa Run”!
- Δήμος Γόρτυνας: Ενημερωτική συνάντηση για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή
- Δήμος Φαιστού : «Δώσε Φωνή, Σπάσε τον Κύκλο της Βίας»
- Δήμος Φαιστού: Εντείνεται ο προβληματισμός για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων
- Μετανάστες: Στα σκαριά δημιουργία δομών προσωρινής φιλοξενειας στη Νότια Κρήτη