Αρχίζει η διαδικασία για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

  24 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Αρχίζει η διαδικασία για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Aμέσως μετά την κύρωση από τη Βουλή, αρχίζει η διαδικασία για το νέο αεροδρόμιο, που θα κατασκευαστεί από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την GMR Airports

Την ώρα που οι τελικές υπογραφές στη σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου και η κύρωση στη Βουλή αναμένονται ως τις 15 Φλεβάρη, τα στελέχη της ΤΕΡΝΑ ήρθαν στο νησί, φέρνοντας μαζί τους εξελίξεις συμφωνα με το ekriti.

Τα στελέχη της εταιρείας είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία είχαν να κάνουν με το ΣΧΟΟΑΠ και τις χρήσεις γης, το τοπικό μελετητικό σχέδιο της περιοχής, την πρόσληψη ατόμων από την περιοχή, αλλά και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που έχουν τεθεί.

Ήταν μια συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα συμφωνα με το Δήμαρχο, ο οποιος δέχτηκε στο γραφείο του τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Μιχάλη Γουρζή και τα άλλα μέλη του κλιμακίου. Αυτό που επισημάνθηκε επίσης είναι ότι στόχος των στελεχών της εταιρείας με τη συνεχή παρουσία τους στο Καστέλι, είναι να υπαρχει και μια συνεχή επαφή και επικοινωνία με την τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της ΤΕΡΝΑ που βρέθηκαν στο Καστέλι, προχώρησαν στην ενοικίαση κτιριακών χώρων όπου θα λειτουργήσουν τα τοπικά γραφεία της «Ariadne Airport Group». Παράλληλα επιθεώρησαν το χώρο όπου αναμένεται να στηθεί το εργοτάξιο και να γίνουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για τα συνεργεία και τα μηχανήματα

Συμφωνα με το χρονδιάγραμμα που υπαρχει ο κατασκευαστικός όμιλος ARIADNE Airport Group (δηλαδή ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος ΤΕΡΝΑ και ο Ινδικός κολοσσός GMR Airports Limited) αναμένεται να βάλει μπρος τις πρώτες παρασκευαστικές σε 3 περίπου μήνες από την ημέρα κύρωσης της σύμβασης θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου.

 

  24 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα