Αρχίατρος ΗΠΑ: Το αλκοόλ συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου
Αλκοολούχα ποτά όπως η μπύρα και το κρασί πρέπει να φέρουν προειδοποιητική σήμανση για τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, υποστήριξε ο αρχίατρος των ΗΠΑ (Surgeon General) την Παρασκευή.
Τα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη σύνδεση του αλκοόλ και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου πληθαίνουν εδώ και δεκαετίες αλλά λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς γνωρίζουν τους κινδύνους, ανέφερε ο Βίβεκ Μούρθι την Παρασκευή.
Το αλκοόλ συνδέεται περίπου με 100.000 περιστατικά καρκίνου και 20.000 θανάτους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, υπογράμμισε σύμφωνα με το Bloomberg ο Μούρθι σε ανακοίνωση.
Όπως σημείωσε, υπάρχουν στοιχεία για άμεση σύνδεση του αλκόολ και επτά τύπων καρκίνου, μεταξύ αυτών και του καρκίνου του στήθους, του συκωτιού, του στόματος και του λάρυγγα.
Αμέσως μετά τη σύσταση του Μούρθι οι τιμές των μετοχών ευρωπαϊκών παραγωγών οινοπνευματωδών ποτών και ζυθοποιών γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.
Η μετοχή της Campari βουτάει 3,8%, της Pernord Ricard 3,2% και της Diageo 4%.
Απώλειες 2% καταγράφει η μετοχή της AB InBev.
Δείτε επίσης
- Επιμελητήριο Ηρακλείου: Συνάντηση Αυγενάκη-Φορέων-Στο επίκεντρο το ζήτημα των αθλητικών υποδομών
- Ξυπνούν μνήμες μιας δύσκολης εποχής στο Τυμπάκι
- Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο Καρναβάλι του Τυμπακίου
- Στα όρια ξηρασίας η Μεσσαρά – «Συναγερμός» για το νερό στο φράγμα Φανερωμένης
- Σειρά επαφών Γ. Νικολιδάκη και Γ. Φασομυτάκη στη Βουλή για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Φαιστού