Απομάκρυνση της Λένας Μπορμπουδάκη από τη θέση της Διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

cretalive.gr  03 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Απομάκρυνση της Λένας Μπορμπουδάκη από τη θέση της Διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Είναι αλήθεια πως για τους μη γνωρίζοντες τα ενδονοσοκομειακά και τα της υγείας στην Κρήτη η απομάκρυνση της Λένας Μπορμπουδάκη από τη θέση της Διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία!
Όχι πάντως για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, καθώς οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των συνεργατών της, ο τρόπος με τον οποίο είχε επιλέξει να διοικεί την ΥΠΕ και να λειτουργεί, η πολύ κακή σχέση με τα πολιτικά γραφεία της ΝΔ και το πολεμικό κλίμα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, στη μη ανανέωση της θητείας της. Και προφανώς όταν στο σύνολο τους όλοι οι διοικητές και οι υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας συνεχίζουν τη θητεία τους και για τη μόνη που δεν γίνεται αυτό είναι για τη Λένα Μπορμπουδάκη τότε κατουσίαν μιλάμε για αποπομπή!

Εδώ και μήνες υπήρχαν τα προβλήματα στη λειτουργία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, όπου είχαν μαζευτεί πολλά σύννεφα για τη Μπορμπουδάκη. Όπως κι εκείνοι που επιζητούσαν την απομάκρυση της. Γνωρίζοντας τις ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των πολιτικών γραφείων στη ΝΔ, ήταν αξιοσημείωτο πως το τελευταίο διάστημα και τα τρία ισχυρά γραφεία ( Αυγενάκη - Σενετάκη - Κεφαλογιάννη ) είχαν βρεθεί απέναντι από τη διοικήτρια. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε, ήταν η μη εξυπηρέτηση κάποιων αιτημάτων τους, το θέμα ήταν πως ζητούσαν στο τέλος την απομάκρυνση της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που φαίνεται πως προκάλεσε την οργή κάποιων πολιτικών παραγόντων ήταν το ζήτημα της απομάκρυνσης διευθυντικού στελέχους Κέντρου Υγείας στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, όπου φαίνεται πως η διοικήτρια… έκανε του κεφαλιού της!

Η πιο πρόσφατη κρίση ήταν η διατάραξη των σχέσεων της με τον υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, άνθρωπο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, που οι κακές του σχέσεις μαζί της είχαν οδηγήσει τον τελευταίο να φτάσει στα όρια της παραίτησης, κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς φαίνεται πως πείστηκε πως η Μπορμπουδάκη μετρούσε μέρες στην ΥΠΕ.

Κλειδί στην αλλαγή των συσχετισμών φαίνεται πως έπαιξε ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη που από υποστηρικτής της Διοικήτριας, βρέθηκε απέναντι της, ουσιαστικά δείχνοντας κατά που πάει το πράγμα. Το θέμα έφτασε περίπου τελεσιγραφικά στο Υπουργείο Υγείας όπου ο Πλεύρης, μαθαίνουμε δεν μπήκε κάν στον κόπο να πάρει τηλέφωνο την υφιστάμενη του για να της ανακοινώσει πως ολοκληρώθηκε η συνεργασία τους.

Ανεξαρτήτως πάντως των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, των πληγών που αφήνει πίσω της μια τέτοια κακοφορμισμένη σχέση, και όλων όσων ακούγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες, η Μπορμπουδάκη θα κριθεί από το έργο της, σε μια δύσκολη περίοδο που βρέθηκε για τρία χρόνια στο τιμόνι της ΥΠΕ διαχειριζόμενη την κατάσταση της πανδημίας και βγάζοντας εις πέρας ένα τιτάνιο έργο. Και πιθανότατα θα πρέπει κι εκείνη να κάνει έναν απολογισμό και να τοποθετηθεί για όλα όσα της τεθούν !

 

cretalive.gr  03 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ