Αποκριά: 7 πολύτιμες παραδοσιακές συνταγές με κρέας από όλη την Ελλάδα
Κρέας και πάλι κρέας! Το χοιρινό, ο κόκορας, η γίδα, ψητά ή συμμαγειρεμένα με κρεμμύδια, με μακαρόνια, με λάχανα και σέλινα, οι κλασικοί λαχανοντολμάδες –ή σαρμάδες– και οι δεμένες με τα αποκριάτικα χοιροσφάγια οματιές, μεζέ που συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές, δεν λείπουν από τα τραπέζια της κρεατινής εβδομάδας, της εβδομάδας που επιτρέπεται, αν όχι επιβάλλεται η κατανάλωση κρέατος. Κάθε τόπος έχει τις δικές του παραδοσιακές αποκριάτικες συνταγές, πάμε λοιπόν μια βόλτα από τον Έβρο στη Χαλκιδική από εκεί στη Νάουσα, στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο και από εκεί στην Αχαΐα και στον Ταΰγετο μέσα από γιορτινά πιάτα. Άλλα είναι πιο εύκολα κι άλλα πιο μπελαλίδικα, άλλα γίνονται στην κατσαρόλα κι άλλα στον φούρνο, όλα όμως, καθένα τη με δική του γευστική ντοπιολαλιά, είναι βαθιά νόστιμα.
Δείτε εδώ 7 παραδοσιακές αποκριάτικες συνταγές με κρέας από διάφορα μέρη της Ελλάδας