ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η εξομολόγηση μιας μάνας που «έχασε» τον μονάκριβο γιο της- Α ΜΕΡΟΣ (βίντεο)

mesaralive.gr  27 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η εξομολόγηση μιας μάνας που «έχασε» τον μονάκριβο γιο της- Α ΜΕΡΟΣ (βίντεο)

Πέρασαν μέρες και μήνες πολλοί από εκείνο το απόγευμα που βρέθηκα στο σπίτι της κας «Μαρίας» - όνομα συμβατικό για να διευκολύνουμε το διάλογο από ψυχής-

Συγκινημένη για την απόφασή της να εξομολογηθεί δημόσια, δεν έκρυψε το φευγαλέο δάκρυ της το άφησε να κυλίσει ελεύθερα στο μάγουλό της.

Περπατήσαμε λίγο και ο μεσαρίτικος αέρας δρόσισε τις ψυχές μας. Ήταν ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στη Μεσαρά, στο Τυμπάκι. Η κα «Μαρία» χρόνια τώρα κρατάει το μυστικό της σαν άγιο φυλακτό στα στήθη της. Η καρδιά της αιμορραγεί από τον πόνο.

Καθίσαμε στις καρέκλες της αίθουσας δημοσίων εκδηλώσεων κάπου κοντά στην εκκλησία του Αγ. Τίτου και η εξομολογητική αφήγηση άρχισε.

Δεν μπόρεσα να κατεβάσω το βλέμμα από το δικό της. Ήταν μεγαλειώδεις οι στιγμές ίσως μοναδικές και ανεπανάληπτες.

[…] Μεγάλωσα σ’ ένα χωριό μικρό από γονείς της εκκλησίας [θεοσεβούμενους]. Η μητέρα μου τη Μ. Σαρακοστή έπλενε τις κατσαρόλες με στάχτη, δεν έτρωγε κανείς είτε 5 χρονών είτε 2, μέχρι την ημέρα του Πάσχα!

[…] Μου έκλεισαν μέσα μου τόνους αγάπης!

[…] Αν έφευγες πού θα πήγαινες στο χωριό σου χωρισμένη θα σε πετροβολάγανε… έκανα το παιδί μ’ ένα πατέρα πολύ βίαιο…».

Δεν μπόρεσα να κρύψω την συγκίνησή μου, τα δάκρυα ποτάμι, ερώτηση καμία, η ίδια έκανε τις ερωτήσεις και έδινε τις απαντήσεις δηλαδή κάτι σαν ένα μονόλογο – ρεπορτάζ! Κάθε τόσο διέκοπτε την εξομολόγηση και πρόσθετε με συγκίνηση της αιμορραγούσας καρδιάς της: «Από αυτή την εξομολόγηση μιας μάνας που έχασε το μοναχοπαίδι της, το ακριβό χρυσάφι της ψυχής της, αν ευαισθητοποιηθεί έστω και μια μάνα για να δει τα σημάδια του παιδιού της που οδηγείται σε δρόμους απατηλής ψευδαίσθησης ως το θάνατο, τότε αυτό θα είναι το ιερό μνημόσυνο για το μονάκριβο μου!!!».

Ποιος μπορεί να σταθεί αδιάφορος δίχως συγκίνηση καμία, μπροστά σ’ αυτή τη γονυκλισία της ψυχής της πονεμένης μάνας;!

Στο πρώτο μέρος της αφήγησης αναφέρει πώς ήταν η ζωή της σαν παιδούλα μέχρι που γνώρισε τον άντρα της και γέννησε το παιδί της. Τα σημάδια βίας που ασκούσε ο σύζυγος στην ίδια αλλά και στο νεογέννητο παιδί. Τα τόσα ερωτηματικά δίχως ουσιαστική απάντηση και η ατέρμονη ενοχική σιωπή!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος, Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

(Αύριο θα ακολουθήσει το δεύτερο και συγκλονιστικό μέρος, όπου περιγράφει όλα όσα έζησε, βλέποντας το γιο της να είναι στον κόσμο των ναρκωτικών)

 

mesaralive.gr  27 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα