Αποκλείονται οι δήμοι της Κρήτης από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

mesaralive.gr  12 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αποκλείονται οι δήμοι της Κρήτης από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Mε ερώτηση του προς τα Υπουργείo Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να ενημερωθεί γιατί αποκλείσανε την Κρήτη, ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και αιτήματα από Δήμους, Περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες και αν προτίθενται άμεσα να αλλάξουν την επιλογή τους και να προκηρύξουν θέσεις κοινωφελούς εργασίας και για την Κρήτη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, έχει αποδειχθεί χρήσιμο για Δήμους, Περιφέρειες αλλά και δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να υλοποιούνται απαραίτητες δράσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την πραγματοποίηση τοπικού έργου.

Στις 08/03/2019 προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 8.933 θέσεις από τις οποίες προβλέπονται για την Κρήτη μόνο 7 (2 για Χανιά και 5 για Ηράκλειο) γεγονός που εγείρει θύελλα αντιδράσεων από τους φορείς, αλλά ιδιαίτερα από τους ανέργους του νησιού.

Επειδή αποκλείονται όλοι οι Δήμοι της Κρήτης και δεν έχουν καν το δικαίωμα υποβολής αίτησης (χωρίς αιτιολόγηση) οι άνεργοι, μακροχρόνιοι κλπ ενώ έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και εμπίπτουν στα ίδια κριτήρια

Ερωτάστε κ.κ Υπουργοί

Γιατί αποκλείσατε την Κρήτη, ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και αιτήματα από Δήμους, Περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες;
Προτίθεστε άμεσα να αλλάξετε την επιλογή σας και να προκηρύξετε θέσεις κοινωφελούς εργασίας και για την Κρήτη;

 

mesaralive.gr  12 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ