Άσχημα παιχνίδια με την τιμή του λαδιού προκειμένου να πέσει για τους παραγωγούς και να ανέβει για τους μεσάζοντες φαίνεται ότι παίζονται πίσω από την πλάτη των Κρητικών που βλέπουν τη φετινή τους παραγωγή μειωμένη και ταυτόχρονα τις τιμές να κατρακυλούν προς τα κάτω.
Όπως αποκάλυψε ο επιστημονικός συμβουλος του ΣΕΔΗΚ Νίκος Μιχελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Επιστροφή στο Μέλλον” με τον Λευτέρη Συμβουλάκη στο Radiome 88.4 οι παραγωγοί στην Κρήτη και τα ελαιοτριβεία θα πρέπει να πωλούν με οργανωμένους διαγωνισμούς το λάδι καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν προμηθευτές που παίζουν το παιχνίδι των εργολάβων για να ρίχνουν τις τιμές.
Διαβάστε επίσης: “Μου δίνουν αμύθητα ποσά από την Κρήτη για να καταστρέψουν την πατέντα με το αγριέλαιο που πιάνει 600 ευρώ το κιλό” – Τι αποκαλύπτει ο αγρότης με την πατέντα στο Radiome 88.4
Εμφανίζονται δύο, ρίχνουν τις τιμές το παίρνει ένας το λάδι και ο άλλος παίρνει κωλόκουρο δηλαδή όπως η μίζα για να παίξει κάποιος τον λαγό στα δημόσια έργα. Την ίδια στιγμή η εκτίμηση ότι φέτος η παραγωγή σε όλη την Ελλάδα θα φτάσει τους 250.000 τόνους είναι λανθασμένη, η κυβέρνηση νομίζει ότι έτσι θα ρίξει την τιμή του καταναλωτή όμως στο ράφι των σούπερ μάρκετ η τιμή παραμένει στα ίδια με πέρυσι δηλαδή μεταξύ 12 και 18 ευρώ.
Ας ακούσουμε την αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Μιχελάκη στο Radiome 88.4 ο οποίος για πρώτη φορά μιλάει για εργολαβικές πρακτικές και στο λάδι:
Ο επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ Νίκος Μιχελάκης αναφερόμενος στην φετινή παραγωγή λαδιού στην Κρήτη και την Ελλάδα ανέφερε ότι η εικόνα είναι επίπλαστη και πως όλα γίνονται για να πέσει η τιμή των καταναλωτών. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Φέτος είπαν 80.000 τόνους στην αρχή. Τώρα εμείς λέμε όχι τόσο λιγότερο. Δεν ξέρω, δηλαδή το κράτος δεν θέλει να μιλήσει γενικά για παραγωγή;
Θεωρεί ότι είναι αυξημένη. Έχει κολλήσει στο νούμερο 250.000 τόνους ότι θα είναι φέτος η παραγωγή από την Ελλάδα και αυτό δημοσιεύουν και οι ξένοι και κατατάσσουν την Ελλάδα μεταξύ των χωρών της πλούσιας παραγωγής. Πράγμα το οποίο δεν αληθεύει.
Καθόλου δεν αληθεύει.
Μετά είναι οι αγοραστές, οι οποίοι αγοραστές που λέμε ξεκινούν από την Ιταλία και την Ισπανία. Αλλά κυρίως η Ιταλία. Δεν έρχονται εδώ οι Ιταλοί.
Ένας δύο Ιταλοί υπάρχουν στην Ελλάδα. Από εκεί πέρα είναι λέει οι εκπρόσωποι. Οι εκπρόσωποι, κάποιοι άνθρωποι που λειτουργούν με το τηλέφωνο.
Πόσο πάει το βυτίο και παίρνει τιμή. Μετά στο εξωτερικό είτε έχουν παραγγελία είτε το πωλούν χύδην.
Ποιος το παίρνει. Κάνουμε μειοδοτικό διαγωνισμό εμείς στο Λάδι. Ενώ έπρεπε να κάνουμε πλειοδοτικό.
Θα πρέπει όλη η Κρήτη να κάνει αυτό που κάνει η Ζάκρος.
Ελάτε εσείς να μας δώσετε προσφορές. Μερικοί πάνε καμιά φορά ή δεν πάνε καθόλου γιατί συνεννοούνται. Γι’ αυτό λέμε να δημοσιεύεται όπως το κάνουμε εμείς στο Δελτίο Τιμών με το Ιντερνετ.
Γιατί άλλο είναι να πει εγώ στέλνω σε πέντε γνωστούς μου εμπόρους να έρθουν να μου δώσουν τιμές. Πάνε τέσσερις – πέντε αφού το ξέρουν και μπορούν άνετα να συνεννοηθούν.
Μάλιστα έχει κωλόκουρα και στο λάδι δηλαδή χτυπάει ο ένας το λάδι ο άλλος ρίχνει την τιμή και παίρνει κωλόκουρο” ανέφερε ο κ. Μιχελάκης στο Radiome 88.4.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Πέφτει η τιμή στο λάδι «ανακαλύψαμε» και τα πρόστιμα για τους τενεκέδες
- Έρευνα στην Ισπανία για την πτώση τιμών στο ελαιόλαδο, σιωπητήριο στην Ελλάδα
- Ελαιόλαδο – Η αύξηση της παραγωγής έφερε αποκλιμάκωση των τιμών
- Από το απόγευμα η πληρωμή των επιδοτήσεων – Συνεχίζεται η κατρακύλα στην τιμή του ελαιολάδου
- Ελαιόλαδο: Απόγνωση στους παραγωγούς – Κατακόρυφη πτώση τιμών κάτω από το κόστος