Αποφασίζουν Περιφέρεια και Δήμοι για το «καυτό» ζήτημα της δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων.

mesaralive.gr  25 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Αποφασίζουν Περιφέρεια και Δήμοι για το «καυτό» ζήτημα της δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων.

Φωτο:cretalive.gr

Σε συνεδριάσεις προχωρούν Περιφέρεια και Δήμοι, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αλλά και να συζητηθεί το θέμα της δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που αποφάσισε η κυβέρνηση και η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο  συζητά το θέμα την ερχόμενη Τρίτη 28 Απριλίου και  ώρα 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα θέμα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -  Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι:

«Δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε η κυβέρνηση».

Μια μέρα αργότερα, την Τετάρτη 29 Απριλίου, στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων το θέμα της δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου έχει μπει ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη ως εξής: Ψήφισμα - απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για την υποχρεωτική μεταφορά των  ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα  της Ελλάδας (Εισηγητής ο Δήμαρχος Κοκοσάλης Εμμανουήλ) .

Και στο Δήμο Αμαρίου, την Πέμπτη 30 Απριλίου συζητείται το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο ο Δήμος Αμαρίου προχωρά ακόμα ένα βήμα χορηγώντας και εξουσιοδότηση για την  είτε από κοινού είτε χωριστά εκπροσώπηση του Δήμου και διαχείριση της κίνησης του λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος από το Δήμο Αμαρίου.

Επίσης θα υπάρξει και ψήφισμα του ΔΣ Αμαρίου για την  υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται κι άλλοι Δήμοι να προχωρήσουν σε παρόμοια ψηφίσματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

mesaralive.gr  25 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα