Από τον Άννα στον ... Καϊάφα για το νέο δικαστικό μέγαρο

  23 March, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Από τον Άννα στον ... Καϊάφα για το νέο δικαστικό μέγαρο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης παραδίδει την αρμοδιότητα για την ανέγερση του στο Υπουργείο Υποδομών

Στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να τεθεί μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας ο φάκελος του έργου για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προς την αντιπροσωπεία του Ηρακλείου που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του την περασμένη Παρασκευή.

Ενώπιον του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη, του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ευριπίδη Κουκιαδάκη και του προέδρου της επιτροπής για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου, Γιώργου Γερωνυμάκη, ο κ. Κοντονής δεσμεύτηκε ότι ήδη κινεί τις διαδικασίες για τη μεταφορά του φακέλου από τις «Κτιριακές Υποδομές» και την ανάθεση του στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Για την ακρίβεια παρουσίασε το θέμα ως «τελειωμένη υπόθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λύση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι μονόδρομος για την υλοποίηση του έργου.

Και αυτό καθώς διαφαίνεται να υπάρχει κόντρα ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τις Κτιριακές Υποδομές, με αποτέλεσμα, όπως αφέθηκε να αιωρείται, να «μπλοκάρουν» αρκετά έργα όπως αυτό του Ηρακλείου. Στην διεξοδική συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους του Ηρακλείου, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει φοβερή καθυστέρηση από την οποία έχει μείνει έκθετος και ο ίδιος, δεδομένου ότι πολύ καιρό πριν είχε δεσμευτεί να κατέβει στο Ηράκλειο για να εξαγγείλει αυτοπροσώπως το έργο.
«Άλλες οι βουλές του υπουργού και άλλες των υπηρεσιακών παραγόντων» φέρεται να είπε.

Πηγή

εφημερίδα Πατρίς

 

  23 March, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα