Aπό το λιμάνι της Πάτρας είχε περάσει τον Αύγουστο ο Ναζίμ Λαχράουι!

mesaralive.gr  28 March, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Aπό το λιμάνι της Πάτρας είχε περάσει τον Αύγουστο ο Ναζίμ Λαχράουι!

Σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατασκευαστής βομβών του πυρήνα των τζιχαντιστών που έδρασαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες, ο Ναζίμ Λαxράουι, είχε διέλευση ή παραμονή στην Ελλάδα, τον Αύγουστο του 2015, έχουν τα στελέχη των αρμόδιων ελληνικών αρχών ασφαλείας

Κάποιες πληροφορίες σύμφωνα με το dimokratiki.gr, για τις οποίες αναμένουν επιβεβαίωση και  διασταύρωσή τους με τις βελγικές αρχές, θέλουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι, είχε έρθει ακτοπλοϊκώς στην Πάτρα από το Μπάρι της Ιταλίας, να παρέλαβε τον Λαxράουι, ο οποίος φέρεται να επέστρεφε από τη Συρία, μετά από δύο χρόνια εκπαίδευσης και απόκτησης τεχνογνωσίας στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο Λαxράουι είχε νοικιάσει γιάφκες του «πυρήνα» στις περιοχές Οβελέ και Σερμπέκ του Βελγίου, κατασκεύασε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, συντόνισε και εκείνος τις επιθέσεις στο Παρίσι μαζί με τους Αμπααούντ και Αμπντεσλάμ, ενώ DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και στις επιθέσεις των Βρυξελλών, αφού πέρα από κατασκευαστής έγινε και καμικάζι αυτοκτονίας. Αντίστοιχες ενδείξεις διέλευσης, ίσως και «διπλής»,  από την Ελλάδα υπάρχουν και για τον Ιμπραήμ Μπακράουι, ενός εκ των δύο αδελφών-βομβιστών αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες. Αρχές του 2015 φαίνεται να πέρασε από την χώρα μας με προορισμό τη Συρία. Όπως αποκάλυψε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, είχε συλληφθεί στις 14 Ιουλίου 2015 στο Γκαζιαντέπ, πιθανόν ερχόμενος από τα συριακά εδάφη.

 

«Συνοδεία» Αμπντεσλάμ

Ο Αμπντεσλάμ, την 1η Αυγούστου 2015 είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Πάτρα. Μαζί του ταξίδευε ο 27χρονος Βέλγος υπήκοος μαροκινής καταγωγής, Αχμέντ Νταχμανί. Ο Αμπντεσλάμ επέστρεψε στην Ιταλία στις 5 Αυγούστου, ενώ ο Νταχμανί παρέμεινε στην Ελλάδα και συνελήφθη δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι σχετικές πληροφορίες των ελληνικών διωκτικών αρχών, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, αναφέρουν ότι ο Αμπντεσλάμ δεν επέστρεψε μόνος του στην Ιταλία αλλά μαζί με τον Ναζίμ Λαxράουι, που χρησιμοποιούσε διαβατήριο με τα στοιχεία Σουφιάν Καγιάλ. Την 6η Αυγούστου, το αυτοκίνητό τους πήρε κλήση στην περιφέρεια Βένετο, στη βορειοανατολική Ιταλία. Τα επόμενα ίχνη των δύο ανδρών, μαζί με τρίτο άτομο που χρησιμοποιούσε τα στοιχεία Σαμίρ Μπουζίντ, εντοπίζονται από τις αυστριακές αρχές στα σύνορα με Ουγγαρία, στις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Σαμίρ Μπουζίντ ήταν ο άνδρας που έπεσε νεκρός κατά την πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας σε διαμέρισμα της κοινότητας Φόρεστ του Βελγίου, όπου είχε καταφέρει να διαφύγει ο Αμπντεσλάμ και ο Αμίν Τσουκρί. Η πραγματική του ταυτότητα ήταν Μοχάμεντ Μπελκάϊντ, αλγερινής καταγωγής και ηλικίας 35 ετών, ο οποίος και βρισκόταν παράνομα στο Βέλγιο.

 

Ο «άγνωστος» Τσουκρί  πέρασε από Λέρο

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές διαπίστωσαν και την πορεία του «άγνωστου», μέχρι την αστυνομική επιχείρηση στο Φόρεστ του Βελγίου, συνεργού του Αμπντεσλάμ, του Αμίν Τσουκρί, ο οποίος χρησιμοποίησε τα στοιχεία Μονίρ Άχμεντ Αλάατζ, για να περάσει στην Ευρώπη μέσω της Λέρου στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Τσουκρί εντοπίζεται ξανά στις 3 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια αστυνομικού οδικού ελέγχου σε αυτοκινητόδρομο της γερμανικής πόλης Ουλμ, όπου φαίνεται να βρισκόταν μαζί με τον Αμπντεσλάμ και Μοχάμεντ Αμπρινί. Την ίδια μέρα από τη Λέρο είχαν περάσει οι Αχμάντ Αλμοχαμάντ και Μαχμούντ Αλχαμόντ, οι καμικάζι αυτοκτονίας έξω από το Stade De France.

Ο Τσουκρί φαίνεται να έχει τον ρόλο του υπεύθυνου για τις πρακτικές και τεχνικές λεπτομέρειες των επιθέσεων στο Παρίσι. Η συμμετοχή του αναδεικνύεται μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Φόρεστ του Βελγίου, όπου εντοπίζονται αποτυπώματά του μαζί με εκείνα του Αμπντεσλάμ.

Είχαν προσωρινά καταφέρει να ξεφύγουν και οι δύο. Μερικές μέρες αργότερα, σε απόσταση 450 μέτρων, σε κατοικία της οδού Κατρ Βαν στο Μόλενμπεκ, συλλαμβάνεται μαζί με τον Αμπντεσλάμ μετά από έφοδο των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν και οι δύο.

 

 

http://cretablog.gr/

 

mesaralive.gr  28 March, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα