
Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται
Από σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι τις 9 Αυγούστου 2017.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
- Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. -Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης. -Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη. -Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. -Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. -Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά. Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πηγή
iefimerida.gr
Δείτε επίσης
- ΕΕ: Ανακοινώθηκε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Νετανιάχου: «Ο ισραηλινός στρατός θα εισέλθει με όλη του την ισχύ στην Λωρίδα της Γάζας»
- Σταθμός στην Ιστορία του PKK: Αναστέλλει τη δράση του και καταθέτει τα όπλα
- Ζελένσκι: “Θα περιμένω τον Πούτιν την Πέμπτη στην Τουρκία”
- Ουκρανία: Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο που στοχεύει στην μπλόφα του Πούτιν – η στάση της Γερμανίας