
AFP
Δύο πεπόνια κανταλούπε, γνωστά ως Γιουμπάρι, αγοράστηκαν σήμερα έναντι 1,5 εκατομμυρίου γιεν (11.100 ευρώ) σε δημοπρασία που έγινε στην Ιαπωνία, τη χώρα που ξετρελαίνεται για τα φρούτα πολυτελείας με τέλειο σχήμα και απολαυστική γεύση.
Χοκάιντο, στην οποία βρίσκεται και η Γιουμπάρι.
Η πόλη αυτή έχει χαρίσει το όνομά της σε αυτήν την μάρκα πεπονιών, την πιο περίφημη της χώρας.
Ένας χονδρέμπορος ήταν ο αγοραστής των δύο πεπονιών στην διόλου ευκαταφρόνητη αυτή τιμή, η οποία δεν φτάνει ωστόσο το ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων γιεν (18.600 ευρώ) που είχαν πιάσει αντίστοιχα πεπόνια πέρυσι και το 2008.
Στα μέσα Απριλίου δύο δυσεύρετα μάνγκο είχαν πωληθεί έναντι 300.000 γιεν (2.230 ευρώ) στο Μιγιαζάκι, στη νήσο Κιούσου, στην νοτιοδυτική Ιαπωνία.
Χωρίς να ξοδεύουν πάντα τόσο αμύθητα ποσά, οι Ιάπωνες δεν φείδονται χρημάτων για να αγοράσουν και κυρίως να προσφέρουν σε άλλους φρούτα, τα οποία θεωρούνται στη χώρα αυτή δώρα μεγάλης αξίας.
Στα ειδικά ράφια μεγάλων καταστημάτων ή εξειδικευμένων «μπουτίκ», αυτά τα έργα τέχνης της φύσης εκτίθενται όπως τα κοσμήματα, προστατευμένα από ένα πέπλο λευκής μουσελίνας. Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, σταφύλια με άψογες αναλογίες και υπέροχη γεύση συχνά εκτίθεται προς πώληση ένα-ένα.
Εξάλλου ακόμη και στα συνηθισμένα σουπερμάρκετ της Ιαπωνίας, τα φρούτα είναι και πάλι «τσουχτερά»: ένα απλό μήλο μπορεί να στοιχίζει περισσότερο από τρία ευρώ.
Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης
- Ινδία – Πακιστάν: Μεγάλη κλιμάκωση με εκατέρωθεν επιθέσεις σε πολλά μέτωπα
- Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών από τον Πούτιν -Πάνω από 700 επιθέσεις της Ρωσίας
- Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα -Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
- Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για τον νέο Πάπα - Γιατί υπήρξε καθυστέρηση, πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία
- Σφοδρά πυρά πυροβολικού ανταλλάσσουν Ινδία και Πακιστάν - Τουλάχιστον 34 νεκροί