Aπεργιακό κάλεσμα απο την επιτροπή αγροτών Τυμπακίου

  25 November, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Aπεργιακό κάλεσμα απο την επιτροπή αγροτών Τυμπακίου

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακιου αναφέρει: 

"Δυναμώνουμε των αγώνα μας για προστασία της υγείας, για αξιοπρεπές εισόδημα!

Στην απεργία στις 26/11, ενώνουμε τη φωνή μας με τον υπόλοιπο λαό!

Συνάδελφοι,

Το νέο «λοκντάουν» αποτελεί την τελευταία πράξη της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων για την πανδημία. Η κυβέρνηση ΝΔ δεν θωράκισε το σμπαραλιασμένο σύστημα υγείας, που είναι στα όριά του. 80% των χειρουργείων είναι παγωμένα, ενώ μετατράπηκε σε σύστημα «μιας νόσου». Αντί να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλινικές τους δίνουν ζεστό χρήμα με επιδοτήσεις!

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η νέα κρίση και η πολιτική που τη συνοδεύει, μας ξεκληρίζουν. Το νέο «λοκντάουν» θα μειώσει το εισόδημά μας από τα κηπευτικά, η τιμή του λαδιού δεν συμπληρώνει αξιοπρεπές εισόδημα. Είμαστε φορτωμένοι χρέη από το πρώτο «λοκντάουν», που διογκώνονται, σε ταμείο, εφορία, τράπεζες, παρόχους.

Λένε ότι οι διεκδικήσεις για μείωση φόρων, διαγραφή χρεών, προστασία της περιουσίας μας, δεν χωρούν στις «αντοχές της οικονομίας». Όμως μοιράζουν δισ. σε βιομηχάνους, εφοπλιστές, ξενοδόχους, τραπεζίτες, καναλάρχες για διαφημίσεις της Πολιτικής Προστασίας, εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της πατρίδας μας.

5 δισ. ευρώ παραπάνω προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός σε φορολογία. 95% θα πληρώσουν μισθωτοί, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, 5% οι μεγαλοεπιχειρηματίες! 
Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, οι τράπεζες βάζουν χέρι στα σπίτια και τις περιουσίες μας! 
Φέρανε νόμο που βάζει στον γύψο τις διαδηλώσεις, διατηρούν τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε ιδιώνυμο αδίκημα το μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αρκετά πληρώσαμε στην προηγούμενη κρίση. Δεν θα πληρώσουμε και πάλι για τα κέρδη βιομηχάνων, εφοπλιστών, ξενοδόχων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών! Χρειάζεται αγώνας μαζικός για επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε βιοπαλαιστή αγρότη, για την προστασία της υγείας μας, των οικογενειών μας, για το εισόδημα και τις περιουσίες μας! Το λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαδηλώνει παίρνοντας κάθε μέτρο προστασίας όσων συμμετέχουν, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που αφήνει τον λαό απροστάτευτο.

Απευθύνουμε κάλεσμα στο ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, σε κάθε συνάδελφο βιοπαλαιστή αγρότη! Όλοι μαζί να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματά μας, για την προστασία της ζωής μας, της υγείας μας, του εισοδήματος και της περιουσίας μας, απέναντι σε κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο!

 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού/νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρης εξοπλισμός ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειου, ΚΥ Μοιρών, Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου. Διεύρυνση αριθμού ΜΕΘ. Κάλυψη αναγκών για κάθε ασθένεια, όχι μόνο για COVID-19! Επίταξη τώρα ιδιωτικών κλινικών, ιδιωτών γιατρών της περιοχής, να ενταχθούν σε κεντρικό κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε Τυμπάκι, Μοίρες, στα χωριά, σε σχολεία, μεγάλους εργασιακούς χώρους, δωρεάν, σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια. Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα συνεργεία συγκομιδής ελιάς από κινητή μονάδα, για θωράκιση αγροτών και εργατών κατά την περίοδο της συγκομιδής, τεστ στα ελαιοτριβεία.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης. Φτηνά προϊόντα για τον λαό ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων-βιομηχάνων.
Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα/εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο.
ΕΛΓΑ κρατικός, επαρκής κρατική χρηματοδότηση, αποζημίωση στο 100% παραγωγής και κεφαλαίου από κάθε κίνδυνο για κάθε καλλιέργεια, δραστική μείωση ασφαλίστρων.
Καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% για την απώλεια εισοδήματος στα κηπευτικά λόγω της πτώσης κατανάλωσης για το τρέχον και το τωρινό «λοκντάουν».
Εξασφάλιση ενιαίας πανελλαδικά, ολοκληρωμένης δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου. Κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
Αύξηση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 €, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ από το κράτος όσο διαρκεί η πανδημία. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ. Μείωση έμμεσης φορολογίας. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το 2020.

Φθηνότερο φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών σε εφορία/τράπεζες, ιδιαίτερα για δάνεια που έχουν αποπληρωθεί 2 και 3 φορές, τα πανωτόκια να θεωρούνται πληρωτέα.
Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αναστολή ρυθμίσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς εφορία, δήμο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού ύδρευσης/άρδευσης.
Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Προσαρμόζουμε την πάλη μας στις σημερινές συνθήκες. Προστατεύουμε την υγεία μας και των γύρω μας! Συμμετέχουμε με ολιγομελή αντιπροσωπεία στην απεργία των εργαζομένων στις 26/11 μαζί με Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού"!

 

  25 November, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα