
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πέθανε, ανακοίνωσε το Βατικανό σήμερα Δευτέρα.
Ήταν 88 ετών και είχε υποφέρει από διάφορες ασθένειες στα 12 χρόνια που παρέμεινε στον παπικό θρόνο.
Ο Φραγκίσκος, έγινε πάπας το 2013 μετά την παραίτηση του προκατόχου του Βενέδικτου ΙΣΤ’.
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον καρδινάλιο Κέβιν Φάρελ: «Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, με βαθιά θλίψη πρέπει να ανακοινώσω τον θάνατο του Αγίου Πατέρα μας Φραγκίσκου.
Στις 7.35 π.μ. σήμερα το πρωί, ο επίσκοπος της Ρώμης Φραγκίσκος επέστρεψε στον οίκο του Πατέρα. Ολόκληρη η ζωή του ήταν αφιερωμένη στην υπηρεσία του Κυρίου και της Εκκλησίας Του.
Μας δίδαξε να ζούμε τις αξίες του Ευαγγελίου με πίστη, θάρρος και καθολική αγάπη, ιδιαίτερα υπέρ των φτωχότερων και πιο περιθωριοποιημένων.
Με απέραντη ευγνωμοσύνη για το παράδειγμά του ως αληθινού μαθητή του Κυρίου Ιησού, παραδίδουμε την ψυχή του Πάπα Φραγκίσκου στην άπειρη ελεήμονα αγάπη του Ενός και Τριαδικού Θεού».
Δείτε live εικόνα από την πλατεία του Αγίου Πέτρου
Δείτε επίσης
- Ουκρανία: Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο που στοχεύει στην μπλόφα του Πούτιν – η στάση της Γερμανίας
- Ινδία – Πακιστάν: Μεγάλη κλιμάκωση με εκατέρωθεν επιθέσεις σε πολλά μέτωπα
- Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών από τον Πούτιν -Πάνω από 700 επιθέσεις της Ρωσίας
- Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα -Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
- Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για τον νέο Πάπα - Γιατί υπήρξε καθυστέρηση, πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία