
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πέθανε, ανακοίνωσε το Βατικανό σήμερα Δευτέρα.
Ήταν 88 ετών και είχε υποφέρει από διάφορες ασθένειες στα 12 χρόνια που παρέμεινε στον παπικό θρόνο.
Ο Φραγκίσκος, έγινε πάπας το 2013 μετά την παραίτηση του προκατόχου του Βενέδικτου ΙΣΤ’.
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον καρδινάλιο Κέβιν Φάρελ: «Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, με βαθιά θλίψη πρέπει να ανακοινώσω τον θάνατο του Αγίου Πατέρα μας Φραγκίσκου.
Στις 7.35 π.μ. σήμερα το πρωί, ο επίσκοπος της Ρώμης Φραγκίσκος επέστρεψε στον οίκο του Πατέρα. Ολόκληρη η ζωή του ήταν αφιερωμένη στην υπηρεσία του Κυρίου και της Εκκλησίας Του.
Μας δίδαξε να ζούμε τις αξίες του Ευαγγελίου με πίστη, θάρρος και καθολική αγάπη, ιδιαίτερα υπέρ των φτωχότερων και πιο περιθωριοποιημένων.
Με απέραντη ευγνωμοσύνη για το παράδειγμά του ως αληθινού μαθητή του Κυρίου Ιησού, παραδίδουμε την ψυχή του Πάπα Φραγκίσκου στην άπειρη ελεήμονα αγάπη του Ενός και Τριαδικού Θεού».
Δείτε live εικόνα από την πλατεία του Αγίου Πέτρου
Δείτε επίσης
- Αθήνα και Τρίπολη ξεκινούν διάλογο για οριοθέτηση ΑΟΖ – Τι συζήτησαν Γεραπετρίτης – αλ Μπάουρ
- Χερσαία επιχείρηση στη Γάζα – Φάλαγγες βαν και κάρων μεταφέρουν οικογένειες στην προσφυγιά
- Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας
- Politico: Υπαρξιακής φύσης ζήτημα η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση
- Ζελένσκι μετά τον συναγερμό σε Πολωνία-Ρουμανία: Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο
Σχετικά άρθρα
- Ο Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον τάφο του Φραγκίσκου-«Είχαμε κοινά οράματα και ιδανικά»
- Πάπας Φραγκίσκος: Ηχούν πένθιμα οι καμπάνες στη Ρώμη-Xιλιάδες πιστοί στο Βατικανό
- Πάπας Φραγκίσκος: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του κόσμου
- O πάπας Φραγκίσκος “δίνει”το βραβείο Νόμπελστον Αλέξη Τσίπρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
- Πάπας Φραγκίσκος: H Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση