AOT: Την τύχη στα χέρια τους κρατούν οι πρωταθλητές-Τα σενάρια ανόδου

Μανώλης Βαρδαλαχάκης-Neakriti.gr  28 May, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
AOT: Την τύχη στα χέρια τους κρατούν οι πρωταθλητές-Τα σενάρια ανόδου

Δυο 90λεπτα… πριν το όνειρο της Γ' Εθνικής απέχει ο ΑΟ Τυμπακίου, με την ήττα από την Ελλάς Ποντίων να μην τον πτοεί, καθώς είναι εκείνος που ορίζει τις τύχες της ανόδου, απομένοντας δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των μπαράζ.

Το παιχνίδι της Τετάρτης στον Κορυδαλλό ήδη ανήκει στο παρελθόν, με τον ΑΟΤ να μην μπαίνει στο πνεύμα μιας αναμέτρησης με υψηλές απαιτήσεις, την ώρα που οι πρωταθλητές Πειραιά παίζοντας στην έδρα τους ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια.

Όλοι στο Τυμπάκι γνωρίζουν ότι η εμφάνιση δεν ήταν καλή και πρέπει να αποτελέσει απλά μια παρένθεση στην προσπάθεια που έχει καταβάλει η ομάδα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η ήττα δεν κοστίζει και σημασία έχουν πλέον οι βαθμοί στα επόμενα ματς…

Το επόμενο παιχνίδι θα βρει τον ΑΟΤ να αγωνίζεται στο γήπεδο του Μελιδονίου απέναντι στον Αστέρα Περάματος, ένα παιχνίδι όπου το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο για τους πρωταθλητές Ηρακλείου, απέναντι σε μια ομάδα που έχει μείνει πίσω στη μάχη των μπαράζ. Ο ΑΟΤ ασφαλώς και χρειάζεται περισσότερο τους βαθμούς και άπαντες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Αποκλειστικός στόχος είναι η νίκη προκειμένου στη συνέχεια και φιλοξενώντας στο φινάλε την Αγία Παρασκευή, με μεγάλο όπλο την έδρα και τον φίλαθλο κόσμο του Τυμπακίου, να μπορέσει να πανηγυρίσει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Γ' Εθνική.

Τα σενάρια της ανόδου

Η κατάσταση στις πρώτες θέσεις του 7ου Ομίλου είναι περίπλοκη, καθώς καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την άνοδο και όλα παίζονται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Λογικά οι 11 βαθμοί θα δίνουν εισιτήριο ανόδου, άρα ο ΑΟΤ με 4 ή 6 βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια είναι εξασφαλισμένος.

Η Ελλάς Ποντίων έχει 10β. και θέλει ακόμα έναν για να πάρει το εισιτήριο. Ο Βύζας Μεγάρων έχει τώρα 8 αλλά βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού τώρα έχει ρεπό και στην τελευταία αγωνιστική μόνο με «διπλό» επί της Ελλάς Ποντίων ευνοείται. Ο ΑΟΤ και η Αγ.Παρασκευή θέλουν τέσσερις βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν ενώ ο Απόλλων Αγίου Ιωάννη που έχει μείνει πολύ πίσω με μόλις 4 βαθμούς, μπορεί να φτάσει στους 10 και να ελπίζει σε απώλειες των υπόλοιπων διεκδικητών.

Το θετικότερο σενάριο για την ομάδα της Μεσαράς είναι στην 6η αγωνιστική να νικήσει το Πέραμα και παράλληλα η Αγία Παρασκευή να νικήσει την Ελλάς Ποντίων. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ενόψει τελευταίας αγωνιστικής τριπλή ισοβαθμία στους 10 βαθμούς ΑΟΤ, Ελλάς Ποντίων, Αγ.Παρασκευής και ουσιαστικά αν το ματς ΑΟΤ-Αγ.Παρασκευή την τελευταία αγωνιστική λήξει ισόπαλο, τότε θα πανηγυρίσουν την άνοδο και οι δύο ομάδες!  

 

Μανώλης Βαρδαλαχάκης-Neakriti.gr  28 May, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα