Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο νότιο Ρέθυμνο από τον πύρινο όλεθρο

mesaralive.gr  01 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο νότιο Ρέθυμνο από τον πύρινο όλεθρο

Φώτο: Mesaralive.gr

Η ζημιά που υπέστη το φυσικό περιβάλλον της περιοχής στο νότιο Ρέθυμνο απ΄ όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι τεράστια αφού 25.000 έως 30.000 στρέμματα έγιναν στάχτη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Τατάρακης ο οποίος παρέμεινε όλη νύχτα μέχρι και την Κυριακή  το μεσημέρι στην πύρινο μέτωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι από το μέγεθος της καταστροφής αλλά και από την αγωνία για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η ζημιά που υπέστη το περιβάλλον και βέβαια η πρωτογενής παραγωγή είναι ανυπολόγιστη. Χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή μας. Ευχαριστώ θερμά την πυροσβεστική υπηρεσία για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε για να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά, την αντιπεριφέρεια για την συνδρομή της με δύο υδροφόρες, τον Δήμο Φαιστού για τα δύο μικρά πυροσβεστικά, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους που βρέθηκαν στο σημείο αλλά και τους δεκάδες εθελοντές του Δήμου μας που υπερέβησαν εαυτόν και σε πολλές περιπτώσεις η υπερπροσπάθεια τους ήταν σωτήρια.

Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης οι οποίοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση και δήλωσαν ότι ο καθένας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του θα καταβάλει τα μέγιστα και τους ευχαριστώ. Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή έσπευσε στην περιοχή για μια αρχική εκτίμηση της κατάστασης την οποία και ευχαριστώ.

Μετά την καταγραφή των ζημιών και την αποτύπωση της κατάσταση θα ενημερωθούν οι Δημότες μας για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Δημοτική Αρχή.»

 

mesaralive.gr  01 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα