Αντιπαράθεση και βολές εκατέρωθεν στο έκτακτο Δ.Σ. Φαιστού για τον Προϋπολογισμό.

mesaralive.gr  15 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Αντιπαράθεση και βολές εκατέρωθεν στο έκτακτο Δ.Σ. Φαιστού για τον Προϋπολογισμό.

φωτο:mesaralive.gr

Με «βέλη» να εξαπολύονται και από τις δύο πλευρές συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης για το ζήτημα των ευθυνών και για το τι και ποιος φταίει που ο Δήμος Φαιστού βρίσκεται χωρίς Προϋπολογισμό και με την «πλάτη στον τοίχο», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/4/15 το βράδυ, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού.

Και ενώ το μείζον πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων, της μη δυνατότητας προμηθειών, την συσσώρευσης τόνων σκουπιδιών στους σταθμούς μεταφόρτωσης και πολλά άλλα, «καίει» τους δημότες, το δημοτικό συμβούλιο αναλώθηκε στην συζήτηση για τις ευθύνες που έχουν οι πρώην και οι νυν,  χωρίς ωστόσο να προτείνεται μια ουσιαστική λύση για να βγει ο Δήμος Φαιστού από το αδιέξοδο.

Να σημειωθεί ότι η έκτακτη συνεδρίαση συγκλήθηκε  με αφορμή το  αίτημα της παράταξης «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες» της κ. Μαρίας Πετρακογιώργη η οποία αποτελεί και την μείζονα αντιπολίτευση.

Όπως είπε η κ. Πετρακογιώργη «ζητήσαμε το έκτακτο για να μας πείτε εσείς που είστε  δημοτική αρχή πως το αντιμετωπίζετε. Τι γίνεται και τι μέλει γενέσθαι και που μπορούμε σαν αντιπολίτευση να βοηθήσουμε;» εξηγώντας τους λόγους που ζητήθηκε το έκτακτο.

Από την πλευρά ωστόσο της συμπολίτευσης ζητήθηκε να τεθούν στο σώμα οι παρατηρήσεις που είχαν γίνει από τη μείζονα αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό και οι οποίες θα βοηθούσαν στο να μην έφτανε ο Δήμος Φαιστού σε αδιέξοδο.

Ενημέρωση

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση από τον κ. Γιώργο Αρμουτάκη για τις κινήσεις του και τις συναντήσεις του στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι  έχουν ενημερωθεί οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Νομού, ενώ το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή, μάλιστα ενημέρωσε ότι ασκούνται πιέσεις προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση, ενώ πρόσθεσε ότι η τροπολογία Βούτση που προωθείται δεν θα λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φαιστού αφού η δίμηνη παράταση που θα δοθεί αφορά μόνο στην μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Τόνισε επίσης ότι  το κυριότερο πρόβλημα στο οποίο «κόλλησε» ο προϋπολογισμός είναι η χαμηλή εισπραξιμότητα των προηγούμενων ετών, ενώ ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυράκης μίλησε με αριθμούς τονίζοντας «για να ισοσκελίσει ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να βγάλουμε 1,5 εκατομμύριο οφειλές αλλά ο κόσμος θέλει τα λεφτά του. Τι να πούμε στον κόσμο δεν σας πληρώνουμε;

Ο Προϋπολογισμός δεν περνά λόγω της πολύ χαμηλής εισπραξιμότητας των τελευταίων ετών που δεν ξεπέρασε το 38,3%».

Το λόγο πήραν όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι, τοποθετούμενοι πάνω στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φαιστού.

Υπήρξαν κατηγορίες από τη μείζονα αντιπολίτευση ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει χειριστεί όπως θα έπρεπε το θέμα του Προϋπολογισμού, ενώ από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής έγινε αναφορά στα προβλήματα που παρέλαβε,  με κυριότερο αυτό της χαμηλής εισπραξιμότητας που θεωρείται ότι οδήγησε και στο σημερινό αδιέξοδο, με το Δήμο να λειτουργεί όπως λειτουργεί, «με εσωτερικό έρανο, μεταξύ των αιρετών που έχουν αμοιβή» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρμουτάκης.

 

mesaralive.gr  15 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ