Αντηλιακά: διαβάστε «πίσω» από την ετικέτα
Όχι, δεν πρέπει να παρασυρθείτε από τις λαμπερές διαφημίσεις αντηλιακών που δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους.
Ούτε να εμπιστευθείτε τις προτάσεις μιας φίλης για την αγορά του καταλληλότερου για εσάς αντηλιακού.
Κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες και θα πρέπει να επιλέξετε ένα αντηλιακό που, όχι μόνο θα σας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αλλά και θα σας ενυδατώνει.
Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζουμε:
Τι συμβολίζει ο δείκτης προστασίας;
Ο δείκτης προστασίας αναφέρεται στην προστασία που προσφέρει το αντηλιακό έναντι των ακτίνων UVB (πρόκειται για τις ακτίνες που προκαλούν εγκαύματα, αλλά και καρκίνο του δέρματος).
Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός του δείκτη εξηγεί σε τι αναλογία το αντηλιακό αφήνει την ακτινοβολία να περάσει, π.χ. ένας δείκτης 15 αφήνει να περάσει το 1/15 της ακτινοβολίας και ένας δείκτης 30 επιτρέπει την είσοδο στο 1/30.
Τι διαφορά έχει ο δείκτης προστασίας 50 από τον 30 (πέρα από την τιμή);
Δείκτες προστασίας άνω του 50 δεν προσφέρουν σημαντικά υψηλότερη προστασία από τις ακτίνες UVB, συνεπώς δεν χρησιμοποιούνται.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο δείκτης 50 μπλοκάρει τις ακτίνες μόνο κατά 1% περισσότερο (98%) έναντι του δείκτη 30 (97%) ενώ έχουν σημαντικές αποκλίσεις στην τιμή.
Πόσο αντηλιακό πρέπει να βάζουμε και κάθε πότε να το ανανεώνουμε;
Δύο στρώσεις είναι καλύτερες από μία, αναφέρουν οι δερματολόγοι.
Όσο για τη συχνότητα ανανέωσης, αυτή θα πρέπει να είναι κάθε δύο ώρες τουλάχιστον ή αφού βγούμε από τη θάλασσα ή έχουμε ιδρώσει πολύ.
Ποια σημεία του σώματος παραμελούμε, ενώ καίγονται πολύ συχνά;
Τα αυτιά, το πίσω μέρος του λαιμού και τα πέλματά μας, είναι τα σημεία εκείνα που ποτέ δεν βάζουμε αντηλιακό, αλλά και που καίγονται συχνότερα, όπως αναφέρουν οι δερματολόγοι.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα απλώσετε το αντηλιακό σας, μην τα ξεχάσετε.
Πηγή:msn.com/ clickatlife.gr
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις