Ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση σημαντικού έργου στο Δ. Αγίου Βασιλείου

  02 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση σημαντικού έργου στο Δ. Αγίου Βασιλείου

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη του οδικού έργου Αρμένοι – Παλέ, αφού κατατέθηκε το ποσό του 1,7 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ των δικαιούχων των απαλλοτριώσεων στο τμήμα του έργου, γεγονός που σημαίνει ότι από τον προσεχή Ιανουάριο ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτησή του.

Η μελέτη του έργου προβλέπει ουσιαστικά νέα χάραξη στον υφιστάμενο δρόμο, μήκους 6,8 χιλιομέτρων (από τα 9,5 χιλ συνολικά) και έχει προϋπολογισμό 16 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. 
Η συγκεκριμένη παρέμβαση μειώνει το χρόνο μετακίνησης από την πόλη του Ρεθύμνου στα χωριά μας και συμβάλλει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Επίσης, θα δώσει μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, ανακόπτοντας την αστικοποίηση των νέων και ενισχύοντας σημαντικά τον τουρισμό. 
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη όσο και την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του τόπου μας και την επένδυση σε έργα με σημαντικό οικονομικό πολλαπλασιαστή. Επίσης σημείωσε ότι όλες οι εγκεκριμένες δημοπρατήσεις έργων ύψους 500.000 ευρώ για την ΠΕ Ρεθύμνης της τελευταίας οικονομικής επιτροπής αφορούν στον Δήμο Αγίου Βασιλείου μεταξύ των άλλων δήμων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα: 
1.Κατασκευή πεζοδρομίων στον οικισμό Κισσού Κάμπος, προϋπολογισμού 42.000 Ευρώ.
2.Βελτίωση οδικής ασφάλειας με κατασκευή οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στα όρια των Δήμων Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου, προϋπολογισμού 60.000 Ευρώ. 
3.Αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνίες και καθαρισμός τάφρων, πρανών και τεχνικών οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ. Στα πλαίσια του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο των Δήμων Αμαρίου, Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων. 
4.Για την αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες στο επαρχιακό δίκτυο στα όρια των Δήμων Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση μιας ακόμη εργολαβίας, προϋπολογισμού 248.000 Ευρώ, που αφορά σε εργασίες κατασκευής λιθορριπών, τάφρων, τεχνικών, οδοστρωσία, ασφαλτικά και τοποθέτηση στηθαίων σε μεγάλα οδικά τμήματα.

 

  02 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα