Ανοιχτές τυρόπιτες Κύθνου

Υλικά
Τεμάχια: 15
Για τη ζύμη
300 γρ. (2 κούπες) αλεύρι γ.ο.χ.
50 ml (1/4 κούπας) γάλα
50 ml (1/4 κούπας) ελαιόλαδο
1 δάκρυ μαστίχας (κοπανισμένο στο γουδί με λίγη ζάχαρη, για να μην κολλήσει)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
100 ml (1/2 κούπα) χλιαρό νερό
1 κρόκος αυγού, για το άλειμμα
Για τη γέμιση
500 γρ. ανθότυρο (ή ξινομυζήθρα)
3 αυγά
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Γέμιση
Για να φτιάξουμε τις ανοιχτές τυρόπιτες Κύθνου ξεκινάμε με τη γέμιση και σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Φύλλο
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το καθένα σε δισκάκι διαμέτρου 10 εκ.
Βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση στο κέντρο και την απλώνουμε ελαφρώς με τη ράχη του κουταλιού. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα στεφάνι περιφερειακά, αφήνοντας όμως το κέντρο της γέμισης ξεσκέπαστο. Τσιμπάμε με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω τη ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε επίσης
- Συντάξεις Οκτωβρίου: Οι ημερομηνίες που θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι
- Ρολά φθινοπωρινά: 8 συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι
- “Θα εξαντλήσουμε την 4αετία, το 2027 θα κάνουμε ταμείο”
- Ρινοπλαστική με σύγχρονες τεχνικές!
- Εθνικό Απολυτήριο: Τι σημαίνει η μεταρρύθμιση για τις πανελλήνιες εξετάσεις