Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης δεν με ήθελε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

  05 May, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης δεν με ήθελε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

«Εγω ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέντευξή του στο OPEN τονίζοντας πως οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιχειρούν να προσεταιριστούν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ασφάλεια στη διακυβέρνηση της χώρας.

Κατά τη συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι επιχειρεί πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας.

Είπε ότι έχει οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα τους. Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί».

«Τον Γιώργο Παπανδρέου τον έλεγε Πινοσέτ και Θάτσερ και πριν από κάποιους μήνες έλεγε τα καλύτερα. Τον Βενιζέλο ήθελε να τον βάλει φυλακή και με τις υποκλοπές έλεγε τα καλύτερα για τον κ. Βενιζέλο. Η πολιτική ουσία είναι πως είπε το εξής. Έχω καταθέσει πρόταση για τα κόκκινα δάνεια αλλά δεν είναι και σεισάχθεια. Τι υπονοεί με αυτό; Εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει όριο στην ασυνέπεια και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Προσπαθεί να κατακτήσει την εξουσία εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό» τόνισε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει αρχές και αξίες.

«Δεν υπάρχει όριο στην ασυνέπεια και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε ότι κάποια από τα 11 σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν βάση συζήτησης.

Ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους για το θέμα των υποκλοπών, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Λέει πως είναι εμμονικός. Εγώ δεν έβαλα τον ανιψιό μου να τον παρακολουθεί. Δεν έχω στο κόμμα μου εκπρόσωπο Τύπου που την Μεγάλη Παρασκευή χυδαιολογούσε κατά του κόμματος της ΝΔ. Δεν έχω διευθυντή επικοινωνίας άνθρωπο που στοχοποίησε την οικογένειά μου και την προσωπική μου ζωή. Είμαι ένας πολιτικός που κινείται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα. Έχω ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου που συγκάλυψε, έναν παρακρατικό μηχανισμό που είχε το θράσος να παρακολουθεί εμένα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων».

«Γυρνάει στα κανάλια όλη την ώρα και λέει του »είπα να με δει και δεν με είδε». Δεν έχω ξανασυναντήσει πρωθυπουργό σε ευρωπαϊκή χώρα να γυρνάει τα κανάλια και να λέει τέτοια παιδικά επιχειρήματα. Εμένα μου ζήτησε ποτέ για ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα να με συναντήσει και εγώ αρνήθηκα; Τι είμαστε γείτονες; Να πάμε να πιούμε καφέ να γνωριστούμε;», ενώ τον κατηγόρησε πως υπηρετεί την εγχώρια ολιγαρχία.

«Δεν είμαι ούτε λαϊκιστικής ούτε ελιτίστας όποτε χρειάστηκε στήριξα αποφάσεις κυβέρνησης για εθνικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι με τον κ. Μητσοτάκη είναι πολιτικό το ζήτημα.

Αναφερόμενος στο κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, είπε «δεν κατάλαβα γιατί επέτρεπαν στον κ. Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές.

«Δεν είναι μόνο ότι είναι νεοναζιστές, είναι δολοφόνοι. Θα τους αφήναμε δολοφόνους να συμμετέχουν στις εκλογές;».

Αυτό που λέω είναι συμβόλαιο με το λαό. Το λέω

 

  05 May, 2023 ΑΡΘΡΑ