Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ»

  28 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ»

«Θυμάται κανένας πολίτης πότε είναι τα γενέθλια των άλλων κομμάτων» εκτός από την 3η Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας τη συνέντευξή του στο MEGA.

Ο λόγος που τα υπόλοιπα κόμματα συζητούν για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι «το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κάνει τη δουλειά» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει πρέπει να είναι πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα, ενώ ζήτησε διψήφιο ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές για το κόμμα του, όπως άλλωστε έχει επαναλάβει πολλές φορές.

«Δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός», θα πρέπει να υπάρχουν πρόσωπα κοινής αποδοχής, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφορικά με την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές και το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία.

«Δεν πάω να επιβάλω τίποτα, είμαι έτοιμος να συζητήσω για το καλό της πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι ο πιο συνεπής σε σχέση με την κυβερνησιμότητα της χώρας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας αιχμές για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

«Δώστε μου τη δύναμη να κάνω το αδύνατο, δυνατό», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για το πρόγραμμα που πρέπει να έχει η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει και θα καλυτερέψει τη ζωή των πολιτών.

«Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με πρόσωπα που έπαιξαν με την τύχη της χώρας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν ρωτήθηκε για το αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση ανοχής με την ψήφο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Για τους διοικητές των Οργανισμών

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πώς θα επιλέγονται οι διοικητές των Οργανισμών, κάτι που προτείνει να γίνεται με διεθνή διαγωνισμό, με τους διοικητές να έχουν πενταετή θητεία και δεν θα είναι «ρουσφέτι».

Αυτή είναι μία λύση που θα επιφέρει «αξιοκρατία» και θα βοηθήσει να επιστρέψουν νέοι από το εξωτερικό για να γίνουν managers, υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε η ΝΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ», κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε.

«Δεν μ’ αρέσει αυτή η παροχολογία που έφερε τα Μνημόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ», όπως το οραματίστηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Γεννηματάς, τόνισε.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των πρώτων κατοικιών και στο ζήτημα της Παιδείας, το οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την «κατάργηση των Πανελληνίων για να πάψει ο βραχνάς των φροντιστηρίων».

«Κανένα ελληνόπουλο εκτός παιδικών σταθμών, είναι δέσμευσή μου», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για συναντήσεις με Μητσοτάκη

«Δεν με κάλεσε ποτέ όπως θα επέβαλε το πρωτόκολλο, ανάμεσα σε έναν πολιτικό αρχηγό και έναν πρωθυπουργό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το αν τον κάλεσε να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στα «παρακράτη» και τις «διαδικτυακές συμμορίες» που έχουν στήσει, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Ελένη Χρονοπούλου και το Επικρατείας

Για το αν θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η Ελένη Χρονοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί τις επόμενες ώρες μαζί με την κ. Χρονοπούλου και θα ανακοινωθεί αύριο Σάββατο.

Για το debate

«Πρέπει να γίνει debate με όλους τους ελληνικούς αρχηγούς», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κάλεσε ειδικά τους νέους ψηφοφόρους να τον εμπιστευτούν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέληξε λέγοντας ότι αύριο θα επισκεφθεί τη Θράκη και αστειεύτηκε με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, λέγοντας του ότι θα πάει στην πρώτη του πατρίδα και στη δεύτερη για εκείνον καθώς σπούδαζε στην Ξάνθη.

 

  28 April, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα