Ακριβό το χοιρινό για το γιορτινό τραπέζι

Η τοπική κοινωνία και οι καταναλωτές στην Κρήτη αναζητούν ντόπια και ποιοτικά προϊόντα και σε καλή τιμή. Και τη φετινή χρονιά, αυτό είναι ένα ζήτημα που πολλές φορές αποτελεί σταυρόλεξο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, λόγω του υπαρκτού προβλήματος των ελληνοποιήσεων.
Των εισαγόμενων ποσοτήτων που παρανόμως «βαφτίζονται» ντόπια και καταλήγουν στο τραπέζι των ανυποψίαστων πολιτών.
Πρώτο στη λίστα είναι το χοιρινό κρέας, το οποίο – εξαιτίας της πανώλης που έχει πλήξει τους πληθυσμούς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο – είναι πρώτο σε ζήτηση, στη στιγμή που αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί στο 100%.
Έτσι οι καταναλωτές στην Κρήτη, που έχουν το χοιρινό κρέας στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων τους, για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη…
Η τιμή του είναι αυξημένη σε ποσοστό 20% – 30% σε σχέση με πέρυσι για όλα τα μέρη του χοίρου (μπριτζόλα, πανσέτα κτλ), τη στιγμή τα υπόλοιπα κρεατικά αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρήτη, εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει την αυτάρκειά της σε χοιρινό κρέας, η οποία δεν ξεπερνά σε ποσοστό το 15%.
cretapost.gr
Δείτε επίσης
- Μητσοτάκης στο Φράγμα Πλακιώτισσας: «Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για δημοπράτηση δικτύων»
- Δήμος Γόρτυνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής του Ράλλυ Κρήτης
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Φαιστού σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου
- Δήμος Φαιστού: Δωρεάν προγράμματα για την καταγραφή ζώων συντροφιάς και σκύλων φύλαξης ποιμνίων
- Συνάντηση Μητσοτάκη - Βαρθολομαίου, με φόντο την Εκκλησία της Κρήτης