Ακριβό μου χοιρινό
Η τοπική κοινωνία και οι καταναλωτές στην Κρήτη αναζητούν ντόπια και ποιοτικά προϊόντα και σε καλή τιμή.
Και τη φετινή χρονιά, αυτό είναι ένα ζήτημα που πολλές φορές αποτελεί σταυρόλεξο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, λόγω του υπαρκτού προβλήματος των ελληνοποιήσεων. Των εισαγόμενων ποσοτήτων που παρανόμως «βαφτίζονται» ντόπια και καταλήγουν στο τραπέζι των ανυποψίαστων πολιτών.
Πρώτο στη λίστα είναι το χοιρινό κρέας, το οποίο - εξαιτίας της πανώλης που έχει πλήξει τους πληθυσμούς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο - είναι πρώτο σε ζήτηση, στη στιγμή που αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί στο 100%.
Ετσι οι καταναλωτές στην Κρήτη, που έχουν το χοιρινό κρέας στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων τους, για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη...
Η τιμή του ειναι περίπου 20% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι για όλα τα μέρη του χοίρου (μπριτζόλα, πανσέτα κτλ), τη στιγμή τα υπόλοιπα κρεατικά αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Για το θέμα των ελληνοποιήσεων είχε αναφερθεί και ο κ. Μάκης Βορίδης.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ειχε συμμετάσχει συγκεκριμένα στην τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 – 17 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίοιυ: Ποδαρικό στο νέο έτος με μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία
- Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Ι.Μ Γορτύνης&Αρκαδίας
- Tυμπάκι: Πρωτοβουλίες του Δήμου Φαιστού για την αποκατάσταση των πληγέντων
- Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας: Αναβαθμίζονται οι διάδρομοι και η προσβασιμότητα
- Tυμπάκι: Πρωτογνωρες εικόνες μετά το σαρωτικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου