Αγωνία και στη Μεσαρά για την καταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης

mesaralive.gr  18 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αγωνία και στη Μεσαρά για την καταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης

Μέχρι τις 26 Οκτώβρη το αργότερο θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το 70% της ενιαίας ενίσχυσης, την ώρα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πληρωμές ακόμη και σημερα το βράδυ.

Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση του Υπουργείου με την τράπεζα Πειραιώς καθώς εκκρεμεί η έγκριση της στο ελεγκτικό συνέδριο είναι η αιτία για αυτή την καθυστέρηση. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την πλευρά του είναι έτοιμος να πληρώσει και το ίδιο έτοιμα είναι και τα συνρμόδια Υπουργεία Οικονομικων και Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
'Έτσι ενώ από αυτήν την εβδομάδα είχαν την ελπίδα οι αγρότες να δουν το 70% της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς τους, παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η καταβολή του ποσού. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει την πληρωμή μόλις υπογραφεί η σύμβαση και σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου αλλά όλα εξαρτώνται από το ελεγκτικό συνέδριο.
 
Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κλπ.), ενώ όσοι είχαν μεταβολές στα δικαιώματα τους θα δουν μετά τους ελέγχους τις επιδοτήσεις.

Η εξισωτική αποζημίωση του έτους 2018 που κυμαίνεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθεί κανονικά τονίζει ο κ. Αποστολάκης, ενώ του χρόνου θα  επανακαθοριστούν οι  μειονεκτικές περιοχές και θα φανεί αν και ποιες θα αποχαρακτηριστούν.
 
Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων κυμαίνεται στα 1,6 δις ευρώ και στην πρώτη δόση θα μοιραστούν 700 εκατομμύρια σε περισσότερους από 600.000 παραγωγούς.

 

mesaralive.gr  18 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα