Αγροτικός Συνεταιρισμός ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων: Πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση

Kριτσωτάκης Ανδρέας  13 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αγροτικός Συνεταιρισμός ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων: Πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση

Η λειτουργία του Αγροτικου Συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων και η παρουσία του ως σήμερα, έχει προκαλέσει μόνο θετικά σχόλια.

Σχόλια, τα οποία έχουν ιδιαίτερη αξία, ειδικά όταν προέρχονται από πρόσωπα, όπως ο κ. Γιώργος Κουμπούρης. Ο κ. Κουμπούρης είναι  Ερευνητής, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελαιοκομίας του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».  


«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ένας Συνεταιρισμός που δε συναντάς συχνά. Το μεγάλο στοίχημα για όλους θα ήταν πως αυτή η προσπάθεια θα μπορούσαν να βρει μιμητές. Να αντιγραφεί και να διαδοθεί με έναν τρόπο.
Η νοοτροπία που έχουν τα μέλη του ξεχωρίζει και δείχνει πως υπάρχουν τα εχέγγυα για να προχωρήσει και να πάει πολύ μπροστά. Γιατί πολύ συχνά συναντάω και συζητάω με μέλη άλλων συνεταιρισμών και αυτό που λέω μέσα μου είναι ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτύχει. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση της Ομάδας από τα Αστερούσια.
Συναντάω μέλη και προεδρεία και πραγματικά σοκάρομαι. Και λέω μέσα μου πως είναι δυνατόν αυτό το άτομο να είναι πρόεδρος σε έναν συνεταιρισμό, από τη στιγμή που δεν έχει κάποιο υπόβαθρο και δεν διαθέτει ένα όραμα και ένα σχέδιο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμπούρης.

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει πως «από την πρώτη συναστροφή όμως που είχα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αστερουσίων διαπίστωσα πως υπάρχει όραμα, σχέδιο και όρεξη για να πετύχουν.
Υπάρχουν οι άνθρωποι για να παει ακόμη πιο καλά και δημιουργεί την πεποίθηση, αλλά και ένα αίσθημα εμπιστοσύνης, ότι ο Συνεταιρισμός θα πηγαίνει όλο και πιο ψηλά σε βάθος χρόνου, με ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και επιτυχίες.
Υπάρχει μια σοβαρότητα και μια νοοτροπία πραγματικού συνεργατισμού που δεν συναντά κανείς αλλού. Είναι αυτό που φαντάζεται κάποιος ξεκινώντας την ιδέα του συνεργατισμού που χάθηκε στην πορεία…».


H Oμάδα Στήριξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγροτικός Συνεταρισμός ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, o οποίος ιδρύθηκε το 2006, ως γνωστόν διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που αποτελούν ένα ακόμη γρανάζι στη διαδικασία παραγωγής του ποιοτικού ελαιόλαδου της.  

Διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο σε επίπεδο υποδομών και εξοπλισμού, ενώ εφαρμόζει τις πλέον πρωτοποριακές μεθόδους. Τίποτα από αυτά όμως δε θα έφερναν τα αποτελέσματα που έρχονται τα τελευταία χρονια για τα μέλη του αγροτικού Συνεταρισμού ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, τα οποία επιβεβαιώνονται τόσο από το ποιοτικό ελαιόλαδο που παράγεται, όσο και από τα βραβεία και τις «κορυφές» που κατακτά κάθε χρόνο, με αποκορύφωμα την κατακτηση της πρώτης θέσης στον παγκόσμιο διαγωνισμό Mario Solinas 2021, αν δεν υπήρχε η Ομάδα Υποστήριξης των ελαιοπαραγωγών - μελών!

Μια ομάδα ανθρώπων, που εργάζεται αδιάκοπα, προκειμένου να καθοδηγεί, να συμβουλεύει και να στηρίζει σε κάθε επίπεδο τα μέλη του αγροτικού Συνεταρισμού ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων!
 
Για την οικογένεια του Συνεταιρισμού, τη «Φαμελιά», όπως είναι άλλωστε και το brand name του, κομβικής σημασίας είναι ο ανθρώπινος παράγοντας που εχει πολλαπλό ρόλο!

Ελέγχει σε κάθε στάδιο τη διαδικασία, διασφαλίζοντας το τελικό ποιοτικό αποτέλεσμα, ενώ εργάζεται αόκνως για να μη μείνει κανένας ελαιοπαραγωγός χωρίς την απαιτούμενη και απαραίτηση καθοδήγηση, από την πρώτη ως την τελευταία μέρα της ελαιοπαραγωγικής περιόδου!

Η ύπαρξη αυτής της Ομάδας Υποστήριξης, είναι μια λεπτομέρεια καθοριστικής σημασίας για τη βιωσιμότητα, αλλά και την πρόοδο του αγροτικού Συνεταρισμού ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, που στοχεύει χρονο με το χρόνο, ολοένα και πιο ψηλά... 

 

Kριτσωτάκης Ανδρέας  13 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα