Αγροτικές επιδοτήσεις: Πιθανότητα πληρωμής απο σήμερα

  20 December, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αγροτικές επιδοτήσεις: Πιθανότητα πληρωμής απο σήμερα

Από την Τρίτη (20/12) μετά τις 12 το μεσημέρι η πληρωμή του υπολοίπου των αγροτικών επιδοτήσεων όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνας Χιλετζάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη που μίλησε στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, η πληρωμή για τις επιδοτήσεις αφορά το 30% της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος κοντά στα 900 εκατ., ενώ μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει γίνει καταβολή των ποσών για τους νέους αγρότες 35 εκατ και η εξισωτική που θα φτάνει τα 400 εκατ.ευρώ.

Επίσης, χρήµατα  περιµένουν και οι 61.740 παραγωγοί µε δικαιούµενο ποσό βασικής µικρότερο των 250 ευρώ, ενώ σε έλεγχο βρίσκονται και 5.340 παραγωγοί για τους οποίους υπάρχουν ευρήµατα σχετικά µε τη µη νόµιµη κατοχή των εκτάσεων που δηλώνουν για τη λήψη ενίσχυσης λόγω ερευνών ή καταγγελιών και 1.500 παραγωγοί, οι οποίοι υπέβαλαν δικαιολογητικά ανωτέρας βίας, τα οποία εξετάζονται.

Αµέσως µετά θα ακολουθήσει η πληρωµή της εξισωτικής, για την οποία φέτος το κονδύλι είναι αυξηµένο στα 264 εκατ. ευρώ, µε τους επιτελείς των πληρωµών να βάζουν πρώτη ηµεροµηνία στόχο ακόµα και την Παρασκευή 23 του µήνα, παραµονές Χριστουγέννων. Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό δεν δουλέψει, επόµενη πιθανή ηµεροµηνία είναι στις 27 µε 28 του µήνα. Ίσως, βέβαια, ο πρώτος στόχος να µην είναι και ιδιαίτερα εφικτός, δεδοµένου ότι έχει δοθεί παράταση µέχρι τις 22 ∆εκεµβρίου για την υποβολή ενστάσεων επί της πρώτης κατάταξης µε τους εγκεκριµένους και τους απορριφθέντες για το έτος 2022.

Παράλληλα άνοιξε σήμερα το σύστηµα υποβολής δηλώσεων για την επιδότηση ζωοτροφών, έπειτα από τη δηµοσίευση της πρόσκλησης του Μέτρου 22 την περασµένη Πέµπτη, το οποίο αφορά σε ένα κονδύλι ύψους 89 εκατ. ευρώ που θα κατανεµηθεί στους δικαιούχους κτηνοτρόφους βάσει του µεγέθους των µονάδων τους.

 

  20 December, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα