
Η μείωση της παραγωγής σε μια σειρά προϊόντα λόγω της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης και το αυξημένο κόστος παραγωγής, απειλεί την επιβίωση αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι συνεχίζουν να παράγουν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον.
Αν και οι τιμές στον παραγωγό σε κάποια προϊόντα, χαρακτηρίζονται από τους ίδιους καλές, η διατήρηση των αυξημένων κοστολογίων, δεν αφήνουν εισόδημα, με αποτέλεσμα ο πρωτογενής τομέας να αιμορραγεί και να συρρικνώνεται.
Δείτε επίσης
- Ελαιόλαδο: «Χρειάζονται πάνω από 6 ευρώ το κιλό για να σωθεί ο παραγωγός»
- Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες φυτεύσεις αμπέλου στο Ηράκλειο: αναλυτικά τα βήματα
- Αγρότες: «Επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ - στο απυρόβλητο τα μεγάλα ψάρια»
- Ελαιόλαδο: Το «όπλο» για να ανατραπούν οι δασμοί Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα το πρώτο πόρισμα για τις παράνομες επιδοτήσεις με 500 ΑΦΜ που πήραν 20 εκ. ευρώ