Αγρότης βρήκε 200 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του!

mesaralive.gr  27 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Αγρότης βρήκε 200 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του!

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας αγρότης από το Ηράκλειο στην κυριολεξία, στην προσπάθεια του να ενημερωθει για το υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Πρόκειται για τον κ. Μύρωνα Χιλετζάκη από τις Αρχάνες, αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών, ο οποίος περίμενε ένα μικρό χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του(180 ευρώ)στα πλαίσια του προγράμματος πληρωμής των νεών αγροτών και τελικά βρέθηκε να είναι πλουσιότερος κατά πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε ο ίδιος στο neakriti.gr, αυτό που είδε τον άφησε εμβρόντητο, αφού αντίκρισε ένα νούμερο γεμάτο... μηδενικά! Στηναποκλειστική φωτογραφία, φαίνεται ότι το ποσό που υπήρχε στον λογαριασμό του, ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, πήγε να ενημερωθεί από το γκισέ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για το ακριβές ποσό που υπήρχε στο λογαριασμό του.

Στο ταμείο σε πρώτη φάση μπερδεύτηκε και η ταμίας καθώς όπως  φάνηκε θόλωσε προς στιγμήν και  ενημέρωσε τον αγροτοσυνδικαλιστή ότι επρόκειτο αρχικά για 20.000 ευρώ. Όμως και οι ίδιοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ξαναείδαν καλύτερα τον λογαριασμό με τα πολλά ψηφία ,όπου και αναγράφονταν το αστρονομικό ποσό των 201 εκατομμυρίων ευρών και χωρίς να έχουν προστεθεί σε αυτό οι τόκοι που θα έμπαιναν μέρα με τη μέρα.

Σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσει αυτό που έβλεπε ηλεκτρονικά, έφυγε άμεσα από τις Αρχάνες και κατευθύνθηκε προς το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  στο Ηράκλειου όπου και εκεί έγινε η ίδια εξακρίβωση με το ίδιο απίστευτο ποσό.

Τηλέφωνο... από τον Υπουργό

Μην χάνοντας χρόνο , κινήθηκε προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ με τον υπεύθυνο εκεί να ενημερώνει τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού στην Αθήνα κ. Αποστολάκη αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο ίδιος κατευθύνονταν προς τα γραφεία της ΕΑΣΗ,προκειμένου να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο, το τηλέφωνο του κ. Χιλετζάκη χτύπησε για να ενημερωθεί από το γραφείο του υπουργού , ότι πράγματι επρόκειτο για λάθος χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί και ότι είναι κάτι που θα διευθετηθεί άμεσα, διορθώνοντας την όλη κατάσταση.

Όπως και έγινε λίγο αργότερα , τα 201 εκ. ευρώ εξαφανίστηκαν από τον λογαριασμό του ,ένα ποσό που προέρχονταν  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις πληρωμές για τις άμεσες ενισχύσεις ενώ η πληρωμή στον λογαριασμό του ήταν  τελικά αποτέλεσμα λογιστικού λάθους.

Δείτε το βιβλιάριο

 

mesaralive.gr  27 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα