Αγρότες: Αρχίζει το μοίρασμα του “χριστουγεννιάτικου μποναμά”

  28 November, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Αγρότες: Αρχίζει το μοίρασμα του “χριστουγεννιάτικου μποναμά”

Όλες οι πληρωμές

Αρχίζει την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου του 2019 το μοίρασμα του “χριστουγεννιάτικου μποναμά" σε πολλούς δικαιούχους αγρότες.

Την ημέρα αυτή θα πληρωθεί στους δικαιούχους η προκαταβολή των Αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων, η οποία κυμαίνεται στα 120 -130 εκατ. ευρώ. Στα μέτρα αυτά εντάσσονται η Βιολογική καλλιέργεια, η Βιολογική Κτηνοτροφία, το Κουμφούζιο, οι Σπάνιες Φυλές, οι Ορυζώνες, η Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και η Μείωση της Νιτρορύπανσης. Από το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τα Αγροπεριβαλλοντικά, τα 41, 3 εκατ. ευρώ αφορούν στην πληρωμή των δικαιούχων του μέτρου 11” Βιολογικές Καλλιέργειες” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Σημειώνεται ότι η προκαταβολή των εν λόγω ενισχύσεων σε κάποια προγράμματα ανέρχεται στο 85% και σε κάποια άλλα στο 75% ή 80%.

Οι πληρωμές

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο πακέτο των πληρωμών, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης ύψους 327 εκατ. ευρώ για το πρασίνισμα περίπου 550,3 εκατ. ευρώ, για τους Νέους Αγρότες 36,7 εκατ. ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις 344, 15 εκατ. ευρώ αλλά και για το Εθνικό Απόθεμα. Ωστόσο δεν αποκλείεται οι εν λόγω ενισχύσεις να καταβληθούν έως και την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου.

Μια μέρα αργότερα από την εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, δηλαδή είτε 23 είτε 24 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί στους δικαιούχους και η Εξισωτική Αποζημίωση (μέτρο 13 “Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα”) για την οποία τα διαθέσιμα κονδύλια αυξήθηκαν κατά 13 εκατ. ευρώ φτάνοντας τς 253 εκατ. ευρώ. Όπως σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θάνος Καπρέλης, όσοι για οποιονδήποτε λόγο μείνουν εκτός πληρωμών θα ακολουθήσουν τρεις ακόμα φάσεις εξόφλησης έως τον Ιούνιο του 2020.

 

  28 November, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα