Ένα μωρό γεννήθηκε στην Κίνα από παρένθετη μητέρα τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονέων του σε τροχαίο, μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και αναμετέδωσε το BBC.
To ζευγάρι, το οποίο σκοτώθηκε το 2013, είχε καταψύξει πολλά έμβρυα ελπίζοντας να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Μετά το δυστύχημα, οι γονείς του ζευγαριού έδωσαν δικαστική μάχη για να τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν τα κατεψυγμένα έμβρυα.
Το μωρό, ένα αγοράκι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο από μια παρένθετη μητέρα από το Λάος και η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα από την εφημερίδα The Beijing News.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για μια υπόθεση χωρίς προηγούμενο γι' αυτό και οι γονείς του ζευγαριού χρειάστηκε να δώσουν σκληρό δικαστικό αγώνα για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να καταφύγουν σε παρένθετη μητέρα.
Την εποχή του τροχαίου τα έμβρυα φυλάσσονταν με ασφάλεια σε νοσοκομείο της Νανζίνγκ. Το δικαστήριο αρχικά έδωσε το δικαίωμα στους γονείς του νεκρού ζευγαριού να χρησιμοποιήσουν τα έμβρυα, αλλά μόνο αν μπορούσε να αποδειχτεί ότι αυτά θα φυλάσσσονταν σε άλλο νοσοκομείο. Δεδομένης όμως της νομικής αβεβαιότητας ως προς τα μη εμφυτευμένα έμβρυα, ήταν δύσκολο να δεχτεί κάποιο νοσοκομείο στην Κίνα να αναλάβει την φύλαξή τους.
Επιπλέον, στην Κίνα είναι παράνομη η παρένθετη μητρότητα και έτσι οι γονείς του ζευγαριού αναγκάστηκαν να την αναζητήσουν εκτός συνόρων.
Τελικά, απευθύνθηκαν σε ειδικό πρακτορείο ανεύρεσης παρένθετης μητέρας στο Λάος, όπου η πρακτική αυτή είναι νόμιμη.
Όμως προέκυψε και νέο πρόβλημα, καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν πρόθυμη να μεταφέρει τα ειδικά δοχεία, σαν θερμός, με υγρό άζωτο, μέσα στα οποία φυλάσσονταν τα έμβρυα. Και έτσι το πολύτιμο φορτίο μεταφέρθηκε οδικώς.
Στο Λάος, το έμβρυο εμφυτεύθηκε στη μήτρα της παρένθετης μητέρας, η οποία τον Δεκέμβριο 2017 έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.
Και το όνομα αυτού, Τιαντιάν. Το επόμενο πρόβλημα για τον μικρό ήταν το θέμα της υπηκοότητάς του, έτσι η παρένθετη μητέρα ταξίδεψε με τουριστική βίζα στην Κίνα για να τον γεννήσει.
Δεδομένου όμως ότι οι βιολογικοί γονείς του δεν βρίσκονταν στη ζωή ώστε να υπάρχει απόδειξη της πατρότητάς του, οι τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις και σε εξετάσεις DNA για να αποδειχθεί πως το αγόρι είναι πράγματι εγγονός τους και πως και οι δύο γονείς του ήταν Κινέζοι.
Πηγές: ΑΜΠΕ, BBC naftemporiki.gr
Δείτε επίσης
- Αποκαλύφθηκε το DNA των Σκοπιανών - Η σχέση τους με τους Αρχαίους Μακεδόνες είναι η... αναμενόμενη
- Τι προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
- Καμπανάκι «ΔΝΤ» σε Τραμπ: Οι πολιτικές του θα μπορούσαν να πλήξουν την παγκόσμια οικονομία
- Συμφωνία εκεχειρίας: Τι θα φέρει για το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, μετά από 15 μήνες πολέμου
- Γιατί οι πυρκαγιές γίνονται ταχύτερες και πιο άγριες, ο «εκρηκτικός» συνδυασμός -Η ανάλυση του BBC
Σχετικά άρθρα
- Κίνα: Ο «δράκος» αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες σιτηρών και πετρελαίου, χωρίς να πεινάει –Τι φοβάται
- ΗΠΑ: «Ο κορονοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν»
- ΕΕ: «Ναι» της Ευρώπης στα υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα
- Στην Κρήτη η πρώτη γέννηση για το 2021!
- Πότε τελικά γεννήθηκε ο Χριστός