Α λα κρεμ! 37 συνταγές, από mac ‘n’ cheese μέχρι σουφλέ, κις και μπλανκέτ
Τη δεκαετία του ‘80 και του ‘90 «βασίλευε» στις κουζίνες. Τα περισσότερα ψυγεία είχαν πάντα μια τριάδα (τουλάχιστον). Η κρέμα γάλακτος πρωταγωνιστούσε σε διάφορες συνθέσεις, από τη διαβόητη ελληνική «καρμπονάρα» μέχρι το μη εξαιρετέο κοτόπουλο α λα κρεμ με τις πολύχρωμες πιπεριές. Χάριν ευκολίας, αφού έκανε το φαγητό πλούσιο και «λιχούδικο» χωρίς πολύ κόπο, τρύπωνε παντού, συχνά όχι με το πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα… Σε αυτή την κατάχρηση της κρέμας γάλακτος οφείλεται και η κακή της φήμη. Φαγητά βαριά, εν πολλοίς ανέμπνευστα, που πνίγονταν στην κρέμα και βασίζονταν σε αυτή (και το ρεγκάτο και τη γκούντα…) για την όποια γεύση, έκανε πολλούς να τη δουν με κακό μάτι και να την «εξορίσουν» από την κουζίνα τους. Παρόλα αυτά η κρέμα γάλακτος από μόνη της δεν φταίει. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά και με μέτρο, μπορεί να δώσει καταπληκτικά αποτελέσματα: από πατάτες ντοφινουάζ και μοσχάρι ή κοτόπουλο μπλανκέτ μέχρι φίνες, κρεμώδεις σούπες και απολαυστικές μακαρονάδες. Κηρύσσουμε την κρέμα γάλακτος αθώα και δοκιμάζουμε 37 ξεχωριστές συνταγές για το «α λα κρεμ» το σωστό!
Δείτε εδώ 37 συνταγές για μαγειρικές α λα κρέμ:
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις