50 πακέτα ανθρωπιάς στα χωριά της Μεσαράς από τον ΕΕΣ Μοιρών

mesaralive.gr  19 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
50 πακέτα ανθρωπιάς στα χωριά της Μεσαράς από τον ΕΕΣ Μοιρών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. ξεκίνησε μια «εκστρατεία» συλλογής ειδών διατροφής με την έμπρακτη και μεγάλη ανταπόκριση των σχολείων της Μεσαράς, συμμετέχοντας έτσι στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των καθημερινών αναγκών των οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Μια «εκστρατεία» η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τους Σαμαρείτες Μοιρών.

Μεγάλη ανταπόκριση

Στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού Μοιρών ανταποκρίθηκαν άμεσα και φέτος τα σχολεία της Μεσαράς και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. Μοιρών. Μια διαδικασία η όποια ευαισθητοποιεί την μαθητική κοινότητα της Μεσαράς σε θέματα  εθελοντισμού και αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Συλλογική προσπάθεια

Σε κάθε σχολείο είχε ζητηθεί μέσω επιστολής, να συγκεντρώσει διαφορετικά βασικά είδη διατροφής, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να έχουν την δυνατότητα να βοηθήσει ο καθένας προσωπικά σε αυτήν την «εκστρατεία» αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μοιρών έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το μαθητικό κοινό, καθώς η ανάγκη για να μοιράζονται περισσότερες φορές το χρόνο πακέτα σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλη. Μαζεύτηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, λαχανικά, είδη άρτου κ.α. μαζί με τρόφιμα που έχουν προσφέρει κι άλλοι Μεσαρίτες συμπολίτες μας στο τμήμα του Ε.Ε.Σ. Μοιρών. 

Το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στο να φτιαχτούν πακέτα με είδη διατροφής και δώρα για τα παιδιά τα οποία προσφέρθηκαν σε  50 οικογένειες σε χωριά της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς για ακόμη μία χρονιά.

Προετοιμασία

Την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ετοίμασαν έπειτα από μεγάλη και πολύωρη προετοιμασία διαλογής και συσκευασίας τα πακέτα ανθρωπιάς.

Τα πακέτα

Λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχει δημιουργήσει η οικονομική συγκυρία, το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ε.Ε.Σ. έχει καθιερώσει την συντονισμένη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης.

Τα πακέτα περιείχαν 16 είδη ξηράς τροφής, αρτοσκευάσματα, κοτόπουλο και κηπευτικά αλλά και παιχνίδια για τα παιδιά των οικογενειών.

Πακέτα συνολικού βάρους 25 – 30 κιλά το καθένα ανάλογα με το πλήθος των μελών της οικογένειας, αλλά και μία επιστολή στην οποία αναφέρονταν ότι υπάρχει η δυνατότητα σε όσες οικογένειες έχουν ανάγκη να απευθυνθούν στον ΕΕΣ Μοιρών να τους προμηθεύσει με είδη ρουχισμού για όλη την οικογένεια.

Η διανομή

40 Εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ Μοιρών μοίρασαν τα «πακέτα αγάπης» το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Δεκεμβρίου. Τα πακέτα παραδόθηκαν και αυτά τα Χριστούγεννα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς οι οποίες δοκιμάζονται σκληρά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους. Πακέτα τα οποία, πέραν των υλικών αγαθών που προσφέρονται, συμβολίζουν αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Ιδιωτική πρωτοβουλία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βοήθεια και αρκετών ιδιωτών είναι πολύ σημαντική καθώς με δική τους πρωτοβουλία βοηθούν στην προσπάθεια των εθελοντών για τη συγκέντρωση τροφίμων. Συγκεκριμένα ο καθένας μπορεί να προσφέρει σε τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα, να συνεισφέρει σε αυτό το μεγάλο έργο, καθώς μοιράζονται πάνω από 8 με 9 τόνοι τροφίμων από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών συνολικά κάθε χρόνο σε οικογένειες της Μεσαράς. Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στην έδρα του Ε.Ε.Σ., στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες. Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών και τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ. 

 

mesaralive.gr  19 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα