5 κόλπα στα μικροκύματα κάνουν τη ζωή εύκολη(video)

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα  17 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
5 κόλπα στα μικροκύματα κάνουν τη ζωή εύκολη(video)

Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι μόνο για να ζεστάινεις το φαγητό που περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα.

Εκτός από το ότι μπορείς να φτιάξεις γλυκά, ακόμη και φαγητό σε αυτόν ή γρήγορα γεύματα όπως για παράδειγμα αυτά που σου προτείναμε με αυγό, τα μικροκύματα κάνουν εύκολη τη ζωή σου με πολλούς τρόπους. Σου παρουσιάζουμε πέντε έξυπνες ιδέες.

 

Το μόνο που χρειάζεσαι μόνο είναι λίγη προσοχή: για να μην καείς.

1. Φτιάξε εύκολα & γρήγορα τάκος τραγανά σαν επαγγελματίας

Θα χρειαστείς 2 κούπες. ένα πιάτο και 2 μικρές μαλακές τορτίγιες. Διπλώνεις τις τορτίγιες μέσα στις κούπες όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τις βάζεις στα μικροκύματα για 1 λεπτό, αφαιρείς και βάζεις πάνω τη γέμιση της αρεσκείας σου (πχ ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή μοσχάρι, μαρουλάκι, τυράκι και mexican sauce) κι απολαμβάνεις. Τόσο απλά!

2. Φτιάξε αφρόγαλα στη στιγμή! Όπως αυτό που απολαμβάνεις στις καφετέριες

Θα χρειαστείς: γάλα κι ένα γυάλινο βάζο σαν αυτό της μαρμελάδας. Ρίχνεις το γάλα μέσα στο βαζάκι, ανακινείς καλά για μισό λεπτό και στη συνέχεια το βάζεις μέσα στα μικροκύματα. Το αφήνεις για άλλα 30 δευτερόλεπτα, το βγάζεις, ανοίγεις το βάζο και voila: το αφρόγαλο για τον καφέ σου είναι έτοιμο. Εκπληκτικό;

3. Πάρε όλο το χυμό από πορτοκάλια & λεμόνια

Απλό κι εύκολο αυτό το κόλπο. Το έχουμε ήδη αναφέρει αλλά το υπενθυμίζουμε σε περίπτωση που δε το θυμάσαι. Για να πάρεις όλο το χυμό από πορτοκάλια και λεμόνια απλά τα βάζεις για λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα πριν τα στύψεις.

Πιο συγκεκριμένα. Κόψε στα δύο τα εσπεριδοειδή που θέλεις να στύψεις, βάλε τα για 10 με 20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα και στη συνέχεια βγάλε τα για να τα στύψεις. Όπως θα διαπιστώσεις θα πάρεις πεσισότερο από το χυμό τους, μέχρι και 10-20% περισσότερο κατά το στύψιμό τους.

4. Τραγανό μπέικον χωρίς τηγάνι

Για τραγανό και νόστιμο μπέικον χωρίς τηγάνι τη λύση μας δίνουν τα μικροκύματα. Κλείσε τις φέτες του μπέικον μέσα σε χαρτοπετσέτα που έχεις πάνω σε πιάτο, άσε τις στα μικροκύματα για τουλάχιστον 1 λεπτό ή και λίγο παραπάνω και αφαίρεσε. Οι φέτες του μπέικον έχουν ψηθεί!

5. Ποπ Κορν στα μικροκύματα

Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς μια χάρτινη σακούλα. Βάζεις μέσα στη χάρτινη σακούλα μισή κούπα σπόρους καλαμποκιού για ποπ-κορν και κλείνεις καλά. Είναι βασικό να διπλώσεις καλά τη σακουλίτσα για να μην εκτοξευθούν τα ποπκορν μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια βάζεις τη σακουλίτσα στα μικροκύματα για τουλάχιστον 3 λεπτά ή και λίγο περισσότερο αν ακούς τα ποπκόρν να σκάνε ακόμη με μεγάλη συχνότητα και στη συνέχεια αφαιρείς. Τα ποπ κορν είναι έτοιμα, ζεστά και λαχταριστά για να τ΄απολαύσεις.

Σου παρουσιάζουμε ένα κατατοπιστικότατο βιντεάκι με ιδέες στα μικροκύματα.

 

Πηγή: womenonly.gr/msn.com

Φούρνος μικροκυμάτων

 

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα  17 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα