4η γιορτή ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών στον Πύργο Αστερουσίων

φωτο:Archipelago.gr
Ξεκινά και φέτος τις προετοιμασίες της η Ομάδα ΠΕΛΙΤΙ Ηρακλείου, για την 4η Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2015, στον Πύργο του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.
Βασική δράση προετοιμασίας θα είναι, η συσκευασία σπόρων που θα διατεθούν την ημέρα της Γιορτής.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 1η Μαρτίου στο Δημοτικό κατάστημα του Πύργου, από τις 10.30 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα για την πρώτη συσκευασία.
Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου στο Ηράκλειο σε χώρο που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.
Σε σχετικό κάλεσμα καλούνται όλοι όσοι έχουν καλλιεργήσει ντόπιους σπόρους από δείγματα που παρέλαβαν από προηγούμενες γιορτές ή από άλλη πηγή και διαθέτουν κάποια ποσότητα προς διανομή, να τους φέρουν στις συναντήσεις ώστε οι σπόροι να συσκευαστούν.
Ευπρόσδεκτοι είναι και εκείνοι που δεν έχουν σπόρους αλλά επιθυμούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν και φέτος τη δράση αυτή.
Δείτε επίσης
- Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γόρτυνας: «Ημέρες Αλληλεγγύης» με κρητική μουσική για καλό σκοπό
- Δήμου Φαιστού: Προληπτικό κλείσιμο των Ιρλανδικών Διαβάσεων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας
- Δήμος Φαιστού-Πολιτική Προστασία: Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες το επόμενο διήμερο.
- Mεσαρα:Έκλεισε η στρόφιγγα του φράγματος Φανερωμένης
- Παραμένουν χωρίς νερό Τυμπάκι και Κόκκινος Πύργος λόγω εργασιών αναβάθμισης του δικτύου υδροδότησης
Σχετικά άρθρα
- Αστερούσια Όρη: Το νέο Πανεπιστήμιο της Κρήτης με τη σφραγίδα της UNESCO
- Κορυφαία διάκριση για το λάδι της Ομάδας Παραγωγών Αστερουσίων (φωτο)
- Βόλτα στα Αστερούσια όρη ,στην “καρδιά” του χειμώνα (ΒΙΝΤΕΟ)
- Μεσαρά: Βάζουν τα Αστερούσια στο επίκεντρο με στόχο την ανάδειξη τους!
- Θέμα mesaralive.gr: Ενώνουν τον Κόκκινο Πύργο με την… Αγία Γαλήνη!