400 περιστατικά διαχειρίστηκαν οι Εθελοντές του ΕΕΣ στο MBF

mesaralive.gr  19 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
400 περιστατικά διαχειρίστηκαν οι Εθελοντές του ΕΕΣ στο MBF

Πάνω από 400 περιστατικά διαχειρίστηκαν κατά τη διάρκεια του τριήμερου Matala Beach Festival οι Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών σε συνεργασία με Εθελοντές από άλλα τμήματα του ΕΕΣ της Κρήτης.

Καταλυτική ήταν η προσφορά του τμήματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου βρίσκονταν εκεί επί 24 ώρου βάσεως για την άρτια υγειονομική και διασωστική κάλυψη των εκδηλώσεων και την διαχείριση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος κληθεί να αντιμετωπίσει.

Οργάνωση

Με Κέντρο Επιχειρήσεων και Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, με άρτιο πρωτοβοηθητικό και διασωστικό εξοπλισμό, σε κεντρικό σημείο των Ματάλων, κιόσκι στην παραλία στον χώρο των συναυλιών και συνεχείς περιπόλους σε όλη την περιοχή των Ματάλων, πάνω από 124 Εθελοντές Σαμαρείτες κάθε μέρα και για 24 ώρες το 24ωρο έδιναν το παρόν για την υγειονομική κάλυψη του Φεστιβάλ. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία με VHF και το όχημα του σώματος του Ε.Ε.Σ. Μοιρών σε ετοιμότητα.

Πάνω από 400 περιστατικά  

Το τμήμα των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Μοιρών με τη σημαντική συνδρομή εθελοντών από τα τμήματα του Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Ιεράπετρας διαχειρίστηκε πάνω από 400 περιστατικά και τις 3 ημέρες του Φεστιβάλ. Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά χάρη στην εκπαίδευση και την εμπειρία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Τα έκτακτα περιστατικά αφορούσαν πάσης φύσεως τραυματισμούς, μέθη, περιστατικά αδιαθεσίας, αλλεργίες, εγκαύματα ηλίου, κ.α., μερικά εκ των οποίων έχριζαν άμεσης διακομιδής σε  νοσοκομείο. 

 

mesaralive.gr  19 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα